Posebna filmska atrakcija na Motovun Film Festivalu

Posebna filmska atrakcija na
Motovun Film Festivalu

Posebna filmska atrakcija

Prvi put u Motovunu bit će prikazan film s posebno skladanom glazbom za tu priliku i izvedbom uživo koju predvode Mr. Lee i Ivane Sky s bendom, a u stvaranju zvučne slike oslonit će se na pomoć publike. Posebna atrakcija jubilarnog izdanja Motovun Film Festivala je film Tuvalu njemačkog redatelja Veita Helmera. Riječ je o filmu kojim ulazimo u duboku povijest festivala. Naime, taj suvremeni nijemi film, posveta pionirima pokretnih slika, prikazan je u Motovunu 2000. godine. U povodu 20. rođendana festivala, bit će ponovo na festivalskom platnu – ovoga puta u jedinstvenom izdanju.

Damir Martinović Mrle (Let 3) i Ivanka Mazurkijević skladali su novu filmsku glazbu za ovaj film. Izvest će je uživo u pratnji četveročlanog benda. No, u ovoj izvedbi koristit će se i neobični žičani i puhaći instrumenti, Mrletov izum, a dobrovoljci iz publike pozvani su da sviraju na njima, i to neovisno o sviračkom umijeću, jer ono nije preduvjet za sudjelovanje. Također, publika će se na razne druge načine uključiti u ovaj izniman filmsko-glazbeni događaj.

Film Tuvalu otkačena je priča o chaplinovskom junaku Antonu koji radi kao čuvar na bazenu svoga oca. Istodobno, bori se protiv bratova nauma da proda bazen i za naklonost lijepe Eve. Priča prepuna pustolovine, ljubavi i obrata poetikom podsjeća na heroje razdoblja nijemog filma, uz stripovsku vizualizaciju. U izborima za najbolje suvremene nijeme filmove, Tuvalu redovito dobiva zapaženo mjesto. Projekcija je na programu u petak, 28. srpnja, u ponoć.

motovun-14 slider 4

motovun-3 slider

Učitati još
Zatvori