Divna događanja na omiljenim ljetnim destinacijama koja želimo posjetiti

Divna događanja na omiljenim ljetnim
destinacijama koja želimo posjetiti

Za mnoge najljepša sezona u godini polako se bliži svom vrhuncu pa i kraju. Već smo dobrim dijelom zakoračili u kolovoz koji sa sobom uvijek donosi one najljepše ljetne večeri. Naročito kad ih možemo provesti na nekoj od omiljenih morskih destinacija u Hrvatskoj. Mnoga mjesta duž Jadrana, osim šarmantnih uvala i plaža, ovog ljeta donose i interesantna, otkačena i lijepa događanja koja možete posjetiti. Od filmova pod zvijezdama i kazalište uz more do koncerata na najimpresivnijim lokacijama – pronašli smo nekoliko divnih događanja koja ovih dana možete posjetiti, ako se nađete u blizini.

Filmska idila u Rovinju

Osim festivala talijanskog filma koji se održava do 13. kolovoza na šarmantnoj terasi Zajednice Talijana u Rovinju, do kraja ovog mjeseca radi i ljetno kino! Kombinacija aktualnih blockbustera koji su tek nedavno izašli u veće kinodvorane i odlične europske produkcije sigurno će vas oduševiti. Nakon dobrog filma, prošećite gradom do Susreta na malom trgu koji donose genijalne glazbene izvedbe.

Filmski festival na Braču

Od sutra 11., do subote 14. kolovoza na Braču se održava sad već popularni Brač Film Festival u Supetru. Tijekom tri dana na velikom će se platnu na otvorenom prikazivati zapaženi filmovi kao što su Influencerica (koja je izabrana za službenu selekciju Cannesa), nagrađivani film Jazavac te kino-hit Lihvar. Cijeli program popratite na služenoj stranici festivala i pokušajte uhvatiti svoju kartu.

Genijalno kazalište uz more u Splitu

Teatar uz more novi je kazališni festival na otvorenom koji tijekom cijelog ljeta u Split dovodi odlične predstave pod vedrim nebom. Na dvije scene Teatar uz more od svibnja do kraja ljeta izvodi čak 78 izvedbi. Narednih nas dana očekuje jedan stand up comedy show Marka Dejanovića i Dušana Jokića, zatim monokomedija Disco Baba i konačno predstava komedija Oči Uoči Zgospod’non. Više o cijelom programu možete pronaći na Facebook stranici novog kazališnog događanja u Splitu.

Cool glazbena događanja na bajkovitim šibenskim tvrđavama

Na čarobnim lokacijama u Šibeniku, Tvrđavi sv. Mihovila i Tvrđavi Barone, nastavljaju se redati filmska događanja i koncerti koje bismo rado posjetili. Filmske večeri na šibenskoj tvrđavi Barone teško je usporediti s bilo kojom drugom kulisom za gledanje filmova. Do kraja kolovoza stiže nekoliko naslova koje ne želite propustiti jer su pravi filmski hitovi: 11.8. na programu je Otac s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, a tijekom idućih tjedana igraju Ljubav oko svijeta, Nun of Your Business pa i izvrsna Murina. Jednako je uzbudljiv i glazbeni program jer još uvijek traje festival Glasno koji u kolovozu na pozornicu na Tvrđavi sv. Mihovila dovodi Let 3, Nenu Belana i TBF, dok će na Baroni 12. kolovoza pjevati Zdenka Kovačiček.

Šarmantno ljetno kino na Visu

Viško ljetno kino još jedno je događanje na otvorenom koje se isplati posjetiti, ako već provodite odmor ondje. Zasigurno vam je na Instagramu barem jednom osvanuo simpatičan znak Kino – Cinema koje vodi do ljetne pozornice kina Hrid. Na platnu se ondje prikazuju svjetski hitovi, ali poseban štih ovog ljeta daju art, europski i domaći filmovi. Sutra, recimo, igra preslatki mjuzikl Mamma Mia: Here We Go Again, nastavak planetarno popularnog mjuzikla s Meryl Streep, koji se i snimao na Visu. Bogati program pogledajte na Facebook stranici kina, a gdje što još obići na Visu istražili smo za vas ovdje.

Foto: Fortress of culture, Teatar uz more, Brač Film Festival, Instagram

Učitati još
Zatvori