Cool izložbe, predstave na otvorenom i koncerti: U Zagrebu se odvija nekoliko jako fora kulturnih događanja

Cool izložbe, predstave na otvorenom i koncerti: U Zagrebu se odvija nekoliko jako fora kulturnih događanja

Proteklih smo dana uočili da sa svih strana dolaze vijesti o novim događanjima u Zagrebu. Glazbeni i gastro festivali odvijaju se u gotovo svakom kutku grada i nude ukusne zalogaje i dobru glazbu, a polako se počinju redati odlične kazališne izvedbe, nastupi, filmske ljetne pozornice i izložbe o kojima se priča. Kulturna ponuda nedvojbeno se budi uz sve blaže epidemiološke mjere, a omiljeni đir po gradu – odlazak na dobru predstavu i izložbu pa posjet nekim od naših najljepših ljetnih terasa se vratio.

Okupili smo zanimljiva kulturna događanja o kojima se priča ovih dana i koja jedva čekamo posjetiti!

Izložbe Ede Murtića

Edo Murtić svojim je radovima obilježio suvremenu umjetnost od druge polovice 20. stoljeća pa do danas. Izložbe diljem velikih svjetskih galerija, javnih i privatnih kolekcija, brojne inozemne i domaće nagrade i priznanja – Murtića danas poznajemo kao jednog od naših najproduktivnijih umjetnika. Trenutno u Zagrebu možete pogledati dvije divne izložbe s njegovim djelima. U Meštrovićevu paviljonu u Zagrebu otvorena je velika multimedijalna izložba Murtić 100, dok je u Laubi postavljena izložba koja je dio istog tog projekta, Nova apstrakcija. U Meštrovićevom paviljonu djela možete pogledati do 18. srpnja, dok u Laubi izložba i popratni glazbeni programi traju do 10. lipnja.

Ljetne večeri HNK

Prošle je godine HNK u Zagrebu razveselio ljubitelje kazališta programom HNK u vašem kvartu kad su predstavama obilazili brojne četvrti u Zagrebu. Dolaskom prvih toplijih dana kreće Festival Ljetne večeri HNK u Zagrebu. Ispred kazališta ćemo tako imati priliku gledati plesne baletne ulomke, kratke glazbene izvedbe iz poznatih opera i performanse iz hvaljenih predstava. Odličan razlog da zastanemo ispred HNK ovih dana!

Dani satire Fadila Hadžića

Danas počinje kazališno događanje kao stvoreno za one koji vole satiru, duhovite i kritičke predstave. Dani satire Fadila Hadžića u Zagreb donose čak 14 predstava iz raznih dijelova naše regije. Iz Mostara stiže Identitluk, iz Beograda, Lažljivica i Ružni, prljavi, zli, iz Ljubljane predstava Umjetnost je ormar – repertoar je odličan, a ovo je prilika i da pogledamo uspješne predstave zagrebačkih kazališta kao što su Znaš ti tko sam ja, Fešta i Dobro je dok umiremo po redu. Predstave će igrati u Satiričkom kazalištu Kerempuh sve do 26. lipnja!

Ljeto u MSU

Ljeto u MSU već je godinama jedno od najvažnijih kulturnih i zabavnih događanja u ljetnom Zagrebu. Tradicionalno se održava tijekom šest subota u lipnju i srpnju u popodnevnim i večernjim satima, a poziva nas na posjet aktualnim izložbama u MSU, filmske projekciju i koncerte. O programu smo vam već pisali pa ovdje možete pogledati najbolje izvedbe, filmove i izložbe na koje ćemo svraćati narednih tjedana.

Festival europske kratke priče

Ljubitelji književnosti, dobre priče i intervjua s raznim autorima svakako će poželjeti svratiti na Festival europske kratke priče. Ove se godine održava u Zagrebu, ali i na Visu i Hvaru, a sudjeluju brojna odlična imena svjetske književnosti, kao što su Paul Auster, Siri Hustvedt, Lorrie Moore i drugi. U Zagrebu na FEKP možete svratiti na cijeli niz šarmantnih lokacija kao što su Kino Tuškanac, Booksa, Knjižara Fraktura i Vintage Industrial Bar.

Ljetna pozornica Tuškanac

Krenula je i nova sezona na Ljetnoj pozornici Tuškanac! Sad već kultna pozornica i ovog će ljeta postati kulisa brojnih glazbenih koncerata i filmova na otvorenom. Već ovog vikenda svira J.R. August, a svakako nastavite pratiti Ljetnu pozornicu Tuškanac jer, iako cijeli program još nije objavljen, na društvenim mrežama najavljuju skorašnja događanja!

Foto: PR, FEKP, HNK, Satiričko kazalište Kerempuh

Učitati još
Zatvori