Zagreb u studenom dobiva Muzej novog vala, a čekaju nas i ova kulturna događanja
Zagreb u studenom dobiva Muzej novog vala, a čekaju nas i ova kulturna događanja

Zagreb u studenom dobiva Muzej novog vala, a čekaju nas i ova kulturna događanja

U petak, 4. studenog Zagreb će postati bogatiji za još jedan izložbeni prostor. Na adresi u Vlaška 67 toga će dana svoja vrata otvoriti Muzej novog vala. Riječ je o multimedijalnom prostoru s mnoštvom izložaka, predmeta, fotografija i drugih dokumenata koji svjedoče o glazbeno jednom od najuzbudljivijih vremena u hrvatskoj povijesti.

 

Zamišljen je da na nekoliko umjetničkih razina predstavi to vrijeme, a među eksponatima će se naći i osobni predmeti istaknutih glazbenika, poput Darka Rundeka, Davora Gopca i Jure Stublića.

To je tek jedna u nizu kulturnih aktivnosti koja Zagrepčane i njihove goste očekuje u studenom. U tijeku su i dalje dva festivala s dugogodišnjom tradicijom – 57. Zagrebački salon vizualnih umjetnosti, koji ostaje otvoren do 20. studenog te 13. Zagreb Jazz Festival u kojem možete uživati sve do 22. studenog.

Kraj mjeseca donosi nam Advent u Zagrebu, manifestaciju kojoj se neizmjerno radujemo. No, baš kao što su to nekoć sugerirale TV reklame – ni to nije sve! U nastavku vam donosimo koji vas još događaji u Zagrebu očekuju u studenome.

Glazbeni start

Prvi tjedan studenog donosi nam dva zanimljiva glazbena događanja. Prvi je November Fest koji će se od 4. do 6. studenog održati u Tvornici kulture. Festival je to koji promiče kvalitetnu glazbu i brigu o muškom zdravlju te promicanju svijesti o raku prostate. Ovogodišnje izdanje donosi nastupe Pavela, Detoura, Ede Maajke i Psihomodo Pop.

Arena Zagreb će u subotu, 5. studenog ugostiti sve ljubitelje Massimove glazbe. Naime, pjevač je za taj datum zakazao veliki koncert pred zagrebačkom publikom, a isti je već sada prozvao krunom svoje karijere.

Interliber

Kada se spomene Zagreb mnogima na um pada Interliber. Svoja vrata će 44. Međunarodni sajam knjiga otvoriti u utorak, 8. studenog, a svi knjigoljupci u njemu će moći uživati sve do nedjelje, 13. studenog. Najveći kulturni događaj ove jeseni održat će se na dobro poznatoj lokaciji – Zagrebačkom velesajmu.

Dolazak svjetskih imena

Studeni nam donosi i dva gostovanja renomiranih svjetskih glazbenih umjetnika – slavnog tenora Plácida Dominga i violinista Andréa Rieua. Najširoj javnosti je manje poznato da je Domingo i dirigent, a svu raskoš svog talenta pokazat će u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u subotu, 12. studenog kada će dirigirati Verdijev Rekvijem.

Povratak u Zagreb osebujni je violinisti André Rieu zakazao za petak, 25. studenog, a na pozornici Arene Zagreb će se pojaviti u pratnji Orkestra Johann Strauss.

Nije ovo kraj velikim imenima koja će posjetiti Zagreb. Među njima će se naći i škotski komičar Jimmy Carr koji je u rekordnom roku rasprodao nastup u Lisinskom, zakazan za utorak, 15. studenog.

U Muzeju suvremene umjetnosti u srijedu, 16. studenog javnost će moći prisustvovati otvorenju retrospektivne izložbe Putnik, na kojoj će biti prikazana djela jednog od najvećih suvremenih slikara – Seana Scullyija. Bit će to pravi praznik za sve ljubitelje likovne umjetnosti.

Foto: Muzej novog vala, Unsplash, Profimedia, MSU

Učitati još
Zatvori