U Zagrebu ove jeseni nastupaju dva svjetski poznata stand up komičara
U Zagrebu ove jeseni nastupaju dva svjetski poznata stand up komičara

U Zagrebu ove jeseni nastupaju dva
svjetski poznata stand up komičara

Scena stand-up komedije posljednjih je godina doslovce eksplodirala u Hrvatskoj, a da uz domaće komičare Hrvati prate i svjetsku scenu dokazuju tri rasprodana showa škotskih zvijezda Jimmyja Carra i Daniela Slossa u dvorani Lisinski.

Ulaznice za Jimmyja Carra koji će 15. studenog u jednom danu održati dva nastupa u 20 i 22:30 sati rasprodane su gotovo šest mjeseci prije showa, a ulaznice za Daniela Slossa koji u Lisinski stiže 12. prosinca uskoro će biti rasprodane.

Daniel SlOSS
©HBO/Courtesy Everett Collection

Daniel Sloss

Ovakva pomama za škotskim komičarima ne čudi s obzirom na njihovu popularnost na platformama Netflix i HBO, ali i uspjehe koje nižu nastupima uživo. Sloss redovito ruši rekorde i može se pohvaliti s 300 non-stop nastupa tijekom sedamnaest mjeseci u sklopu turneje s kojom je obišao Europu, Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Kanadu, Australiju, Hong Kong, Japan, pa čak i Moskvu gdje je u tamošnjoj Areni održao najveći stand-up show ikad održan u Rusiji na engleskom jeziku.

Naša ga publika zasigurno najbolje zna po Netflixovim specijalima ‘DARK’ & ‘Jigsaw’ koji se prikazuju u gotovo 190 zemalja, a kojima se priznaje da su uzrokovali preko 120.000 prekida i 300 razvoda. Naime, Sloss je u svojim nastupima naglašavao i dokazivao tezu da je bolje biti sam nego u lošoj vezi, a kao dokaz da im je okončao vezu fanovi čak donose potvrde o razvodu na predstave na kojima žele Slossov autogram.

Daniel Sloss

Ovo je Danielu drugi dolazak u Lijepu našu gdje je nastupio prije točno pet godina sa svojim showom Now. Strastvenom navijaču nogometnog kluba Chelsea zanimljiv je dolazak u Zagreb nakon okršaja njegova kluba s Dinamom, a s posebnim veseljem očekuje početak studenog i uzvratnu utakmicu na maksimirskom stadionu. Uz Slossa u Lisinski kao poseban gost dolazi i komičar Kai Humphries.

Više o njegovom ovogodišnjem ovogodišnjem nastupu možete saznati ovdje. 

Jimmy Carr

Jimmy Carr

Jimmy Carr je svoju popularnost širom svijeta produbio trima Netflix specijalima, ujedno je bio prvi britanski komičar koji je imao ugovor s ovim streaming gigantom što su mu, uz njegov jedinstveni brend humora, omogućili i brojni drugi projekti i pojavljivanja – redovit je gost na najprestižnijim britanskim i američkim televizijskim emisijama poput Tonight Show, The Late, Late Show i Late Night s Conanom O’Brienom.

Jimmy Carr

Britanski The Guardian Carra je opisao kao “komičarskog heroja našega vremena”, što je prepoznala i publika diljem svijeta pa se Carr tako može pohvaliti da je za njegovu prethodnu turneju prodano više od 480 tisuća ulaznica, što je broj koji planira nadmašiti prije kraja 2022 godine.

Poznat je po briljatnim, često i bezobraznim šalama na rubu “dobrog ukusa”, a stand-up publika ga prepoznaje i kao jednog od najboljih komičara improvizatora – njegove interakcije s publikom i dovitljivi odgovori savršeno nadopunjuju njegov osnovni materijal i zaokružuju cjelokupno, urnebesno iskustvo. U Lisinski dolazi sa svojim najnovijim programom Terribly Funny, sastavljenim od 100% novog i nikad objavljenog materijala.

Foto: PR, Profimedia

Učitati još
Zatvori