Kultura i zabava: Evo koja mjesta valja posjetiti u Zagrebu ovog vikenda

Kultura i zabava: Evo koja mjesta valja
posjetiti u Zagrebu ovog vikenda

Posljednji vikend u kolovozu vrvi zanimljivim događanjima. Pripremili smo iscrpan kulturno-zabavan vodič te vjerujemo kako će u njemu svatko pronaći nešto za sebe. Pritom se nadamo kako nam vremenska prognoza neće pokvariti potencijalne planove za zabavu!

Food Truck Festival
Food Truck Festival

Zakazujemo druženja uz jezera i rijeku

Pod geslom “Nek ljeto traje” u grad se vraća Food Truck Festival. Na staru lokaciju pored Aquariusa vraćaju se dobro poznati kamioni iz kojih će se do 11. rujna širiti opojni mirisi popraćeni sjajnim glazbenim programom. Livadu pored jarunskog Malog jezera u petak će tako rasplesati Swingersi koji spremaju tribute Elvisu Presleyu. Festival će biti otvoren za posjetitelje tijekom cijelog tjedna – radnim danima od 16 sati, dok vikendom starta od 12 sati.

Pop Up Summer Garden
Pop Up Summer Garden

Osim na Jarunu, festivalski program pripremljen je i na Bundeku, drugom poznatom zagrebačkom jezeru. Ondje nas ovog vikenda očekuju čak dva festivala.

Ponovno imamo priliku uživati u zanimljivom glazbeno-filmskom programu koji je za nas osmislila ekipa koja stoji iza projekta Pop Up Summer Garden, a na Bundek se vraća i kreativni festival za djecu ZGodionica. Dječji festival počinje u petak 26. kolovoza i traje sve do nedjelje 11. rujna. Otvorenje ovogodišnjeg, petog izdanja, obilježit će veliki znanstveni show u 18 sati.

zgodionica_naslovna
ZGodionica

I ovoga vikenda brodići na Savi, postavljeni u sklopu Green River festivala, čekaju svoje goste. Radionice za velike i malene, društvene igre, sunčanje na prvoj solarnoj plaži, večernji koncert … samo su dio onog što nas očekuje na nekad omiljenom okupljalištu Zagrepčana.

Najs buvljak
Najs buvljak

Najs buvnjak i posjet novom cool mjestu u gradu

Vikend pred nama vrijedi iskoristiti i za posjet novom izdanju Najs buvnjaka. Tijekom subote i nedjelje, 27. i 28. kolovoza, moći ćemo kupiti pomno odabrane second-hand komade od više od 30 različitih izlagača. Ovogodišnja lokacija prekrasni je ambijent novog zagrebačkog kafića, Lemon Marketa, koji se smjestio pored koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Potpis Najs buvljaka nije samo selekcija odjeće, već i najs atmosfera koju organizatori uspijevaju postići na svojim buvljacima. Za dobru dnevnu atmosferu za oba dana pobrinut će se i DJ-evi, a sjajne ženske i muške odjevne komade upecati od 10 do 19 sati.

Organ Vida
Organ vida

Propustili ste, pogledajte ove izložbe

Vikend pred nama donosi nam i priliku da po posljednji puta razgledamo dvije izložbe. U nedjelju 28. rujna zatvara se dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala fotografije ‘Organ Vida’ koji se održava u Muzeju suvremene umjetnosti. Istog datuma svoja vrata zatvara i XIV trijenale hrvatskoga kiparstva, trogodišnja manifestacija koja otkriva sve novitete na domaćoj skulptorskoj sceni.

Okolo
Okolo

U tijeku je i projekt Okolo, koji donosi nudi mogućnost razgledavanja zanimljivih umjetničkih instalacija i street art intervencija proizašli iz radionica domaćih kreativnih snaga.

Hirstrioni
Histrioni

Glazba, predstava i film pod vedrim nebom

Scena Amadeo također nastavlja sa sjajnim izvedbama, a u subotu 27. kolovoza očekuje nas nastup grupe Baden Baden. Industrial electropunk pioniri su za publiku s kojom će se družiti u Klovićevim dvorima osmislili poseban glazbeni program.

Zagrebačka Opatovina ljetni je dom glumačke družine Histrioni, a njihov ovogodišnji hit Svoga tela gospodar, opisan kao “smešna pripovijest u dva dela” na rasporedu je i u petak i subotu.

Kino Tuškanac
Ljetna pozornica Tuškanac

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac petak je rezerviran za crnu komediju Ružičasti flamingosi, dok u subotu imamo priliku uživati u slovenskoj art komediji Prasica. Oba filma na rasporedu su od 20:30 sati.

Foto: Food Truck Festival, Pop Up Summer Garden, ZGodionica, Njas buvnjak, Organ Vida, Okolo, Histrioni, Ljetna pozornica Tuškanac

Učitati još
Zatvori