Uskoro počinje zabavni dječji festival ZGodionica
Uskoro počinje zabavni dječji festival ZGodionica

Uskoro počinje zabavni dječji
festival ZGodionica

Bundek uskoro ponovno postaje domaćin ZGodionice – jedinstvenog i nezaobilaznog dječjeg festivala koji na nevjerojatan način spaja sve generacije. Tako će se 25. kolovoza na južnoj obali ovog zagrebačkog jezera održavati niz kreativnih, umjetničkih, sportskih, znanstvenih i brojnih drugih potpuno besplatnih aktivnosti. Baš ono što klincima treba nakon ljetnog odmora i prije povratka u školske klupe – još malo dobre, lude i nezaboravne zabave koja će aktivirati njihove moždane vijuge te im omogućiti da istraže, usavrše i osvježe svoje znanje ili čak otkriju neke nove interese.

Ovaj najbolji dječji festival u gradu ove godine donosi novih 17 dana učenja kroz igru i igre kroz učenje i to na besplatnim radionicama, sportskim aktivnostima, igrama i animacijama. To ZGodionicu čini jedinim takvim festivalom u Zagrebu. Sve se održava na veselim prostranim livadama južne strane jezera koje će ove godine posjetiti i poseban te uvijek rado viđeni gost – uspavani div!

Sportska livada ugostit će zagrebačke sportske klubove i udruge, a animatori festivala punom parom pripremaju nove igre i turnire. Klince će razveseliti i šarena nova scenografija te puno prostora za trčanje i omiljene sportove. Uz to, dočekat će ih i kuhinja za male chefove, mini lutkarsko kazalište, veeeelika ljuljačka i još poneka iznenađenja.

Na rasporedu su i brojne radionice među kojima će svatko moći naći nešto po svom guštu. Sigurno će ih oduševiti super zabavne znanstvene radionice Thinker Laba različitih tematika – magična zviježđa, mali detektivi (forenzika), inženjerski izazovi za male arhitekte, fantastični dinosauri u pijesku, čudesni baloni, slime day, te Oobleck day prema priči dr. Seussa „Bartholomew and the Oobleck“. Tko još ne zna, na Slatkopedijinoj radionici Slatka slova, moći će naučiti abecedu na zabavan način –  ukrašavanjem slova-medenjaka, bojanjem i oblikovanjem slova te slaganjem slatkih riječi.

Osim što će klinceze i klinci na ZGodionici moći čitati, naučiti slagati rime, te sudjelovati u genijalnim likovnim radionicama, moći će pronaći i mnoge zanimljive naslove (da, i lektiru također), a očekuju ih i super iznenađenja domaćih autora. Svoj je dolazak i druženje s najmlađima tako potvrdila i poznata spisateljica Sanja Polak, autorica hit serijala o dnevnicima Pauline P.

Tu su i kreativne eko-radionice na kojima će se izrađivati novi predmeti od recikliranih materijala, te različite dramske radionice. A ima nešto genijalno i za starije školske uzraste:  STEM radionice udruge Stemalica na kojima će se učiti programiranje semafora s Pictoblox blokovima, programiranje semafora uz Arduino kodiranje te lemljenje elektroničke igre Simon says. ZGodionica ne bi bila to što jest i bez kazališnih predstava Ivice i Viktora iz Šarenog svijeta, Harry Potter radionica izrade čarobnih štapića, slikanja na pjeni za brijanje i mlijeku, plesa na svili, radionice hip hopa & break dancea, sadnje bilja, face paintinga te najljepših priča za lakunoć o kojima se brinu tete pričalice iz udruge Smiješak za sve.

Naravno, i ove će se godine ludo plesati u popularnom dječjem disku kod velike pozornice, uz vesele animatore ZGodionice. Na sreću mnogih malih posjetitelja željnih malo više adrenalinskih aktivnosti, tu su i dvije linije ziplinea (jedna za malu i druga za nešto veću djecu).

Mame, tate, djedovi i bake i svi ostali odrasli za to vrijeme mogu mirno chillati uz finu klopu i cugu u posebnoj zoni za uživanje te držati klince na oku dok su u sigurnim rukama animatora. A kako bi mališani imali puno energije za igru i trčanje (a mame i tate odahnuli od kuhanja), ugostitelji festivala pobrinut će se za ukusne i hranjive zalogaje. Bit će tu i kuhanih gableca za velike i male, ukusnih tortilja, pizza, tartova, pilećih medaljona, vafla, muffina, cijeđenih sokića… i još puno toga uistinu ukusnoga.

Detaljan program i sve informacije o festivalu bit će dostupni na službenoj Facebook i Instagram stranici ZGodionice. Radno vrijeme festivala bit će radnim danom od 16 do 23 sata te od 10 do 23 sata subotom i nedjeljom. Ulaz na festival, kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima se, kao i uvijek,  ne naplaćuju.

Detaljan program i sve informacije o festivalu bit će dostupni na službenoj Facebook i Instagram stranici ZGodionice. Radno vrijeme festivala je od 16 do 24 sata tijekom tjedna te od 10 do 24 sata  vikendom.

Foto: Unsplash, PR

Učitati još
Zatvori