Zbog koronavirusa odgođena brojna kulturna događanja

Zbog koronavirusa odgođena brojna
kulturna događanja

Koronavirus ipak će mnogima poremetiti planove. Proljeće u Zagrebu kao i u cijeloj Hrvatskoj, trebalo je donijeti pregršt kulturnih događanja. Međutim Nacionalni stožer za civilnu zaštitu u ponedjeljak je objavio novu mjeru za sprječavanje širenja koronavirusa. Zbog njihove preporuke o odgodi javnih okupljanja s više od tisuću sudionika, brojna su događanja odgođena.

Odgođeni koncerti

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog odgodila je ili otkazala veliki broj koncerata koji su se u ožujku trebali održati u Velikoj dvorani. Među njima je Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu, koji se trebao održati 13. ožujka. Događanja je odgodila i Tvornica Kulture. Zagrebački koncert grupe The Boomtown Rats u dogovoru s njihovim managementom prebačen je na subotu, 17. listopada. Sve kupljene ulaznice vrijede za novi datum. Ako netko želi povrat novca može ga ostvariti na prodajnom mjestu gdje su ulaznice kupljene od 14. ožujka do 14. travnja. I ostala tri najbliža koncerta u organizaciji Tvornice kulture – Artan Lili, Partibrejkers i Jura Stublić i grupa Film – odgođeni su te im se traže novi datumi koji će uskoro biti objavljeni.

Koronavirus odgodio okupljanja

Osim koncerata, odgađaju se i drugi kulturni događaji. U Zagrebu je odgođen festival dokumentarnog filma ZagrebDox, a organizatori su izvijestili da se može ostvariti povrat novca za kupljene ulaznice. Odgađa se i Pričigin, festival pričanja priča koji se trebao održati od 17. do 21. ožujka u Splitu. Također je odgođeno prvo izdanje Riječkog filmskog festivala, koje je bilo planirano od 25. do 29. ožujka. Među odgođenim događajima je i Zagrebački festival svjetla. Odgođeni su i Dani arhitekata 4.0, koji su trebali krajem tjedna u Šibeniku okupiti više od 500 hrvatskih arhitekata.

Pratite obavijesti

Sea Star Festival

Sea Star Festival koji se 22.i 23. svibnja održava u Umagu, a čiji lineup predvode Cypress Hill ne strahuje od odgode. Dapače mitski hip hoperi na svojoj Facebook stranici izjavili su kako jedva čekaju doći u Umag. Organizatori INmusica, open-air festivala koji se od 22. do 24. lipnja održava na Jarunu, a svake godine privuče više desetaka tisuća domaćih i stranih posjetitelja, priopćili su da, prema trenutnim informacijama, koronavirus neće utjecati na ljetne festivale. Što se tiče ostalih velikih koncerta u Zagrebu poput Celine Dion u Areni 5. lipnja, zasad idu prema planu. Preporučamo da svakako pratite službene obavijesti organizatora.

Foto: licegrada.hr, PR

Učitati još
Zatvori