Veliki Cypress Hill ovog svibnja dolazi u Hrvatsku!

Veliki Cypress Hill ovog svibnja
dolazi u Hrvatsku!

Bogovi rapa dolaze u Hrvatsku

Jedna od najvećih hip-hop grupa u povijesti, Cypress Hill, dolazi u svibnju na Sea Star Festival! Kalifornijski bogovi rapa, ostavili su neizbrisiv trag na suvremenoj glazbi sa prodanih nevjerojatnih 20 milijuna albuma diljem svijeta i prva su rap grupa koja je imala istovremeno čak dva albuma u prvih 10 na američkoj top listi, od čega jedan i na samom vrhu! Multi-platinaste tiraže su ih odvele na najveće pozornice svijeta kao što su Lollapalooza, Coachella, Rock Am Ring, Glastonbury, EXIT ili Roskilde na kojem su lani svirali uz The Cure. Snimali su žestoke crossovere s rock ikonama kao što su Pearl Jam, Sonic Youth ili Slash, a nakon što su u više navrata išli na zajedničke turneje s Rage Against the Machine, frontmen Cypressa, famozni B-Real je u protekle tri godine predvodio i supergrupu Prophets of Rage s kojom je u Zagrebu odsvirao koncert za pamćenje. Imaju i svoju zvijezdu na hollywoodskom Walk of Fameu.

Od samo dva nastupa u Europi, jedan je u Umagu

Još moćniji uživo, ove će godine imati samo dva velika nastupa u Europi, a zahvaljujući prošlogodišnjem nastupu Wu-Tang Clana čiji su članovi iz Istre otišli prepuni utisaka, Cypress Hill su se odlučili baš za Hrvatsku u koju donose ekskluzivan show u punoj, peteročlanoj postavi, ujedno jedini u cijeloj kontinentalnoj Europi! U lagunu Stella Maris u Umagu stižu desetine tisuća fanova iz cijele regije, ali i brojnih europskih zemalja kojima će ovo biti najbolja prilika, jer je drugi nastup planiran na dalekom Islandu.

Zaslužni za hitove “Insane In The Brain”, “Tequilla Sunrise”, “Rock/Rap Superstar“, “Hits From the Bong” i “I Ain’t Goin’ Out Like That”, Cypress Hill su snažno utjecali na globalnu hip-hop scenu, a svojim razmišljanjem izvan okvira promovirali dvojezičnost u svojim pjesmama još od prvog albuma. Uvijek neizostavni akteri popularne kulture, ova megagrupa dobila je i svoju epizodu u kultnoj seriji Simpsons, njihovi hitovi sviraju u superpopularnoj igri Grand Theft Auto te filmovima i serijama kao što su “Fast & Furious“, „The Sopranos“, „Mr. Robot“, „The Wolf of Wall Street”, “Friday” i brojni drugi.

Najmoćniji Sea Star Festival dosad

Cypress Hill dolazi održati lekciju iz hip hop povijesti na Sea Star Festival u prekrasnu lagunu Stella Maris te se tako pridružuju već najavljenim izvođačima, koje predvodi vodeća techno zvijezda današnjice Amelie Lens, svjetska senzacija Meduza, regionalno mega popularni Dubioza kolektiv. Za tulum do jutra zaslužni su apsolutni vrh regionalne elektronske scene Umek, Tijana T, Insolate, kao i superjaka techno reprezentaciju na čelu s Farragom, Andreom Ljekajem, Damirom Hoffmanom, DJ Gumjom, Bronskim i Marcelom. Trap i hip hop priču zaokružuju apsolutno najbolji i trenutno najpopularniji glazbenici ovog žanra u Hrvatskoj i regiji SSF GANG koje predvodi maher domaće rap scene Vojko V, a prate ga KUKUS, Z++ i trap bangeri Klinac, Ognjen, 30 zona, Buntai, Brudaz, CAKE Boys presents Triad &Yeah left live i Young šanci.

Četvrto izdanje Sea Star festivala održat će se 22. i 23. svibnja, uz Welcome Party 21. te Closing Party 24. svibnja 2020. Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni već od 229 kn, što je u odnosu na finalni iznos, ušteda od čak 40%. I VIP Gold ulaznice po cijeni od 750 kn prodaju se na Seastarfestival.com, te online u sustavima Ticketshop.hr i Entrio.hr. U prodaji su i turistički paketi već od 46 eura, koji osim ulaznice uključuju i smještaj,a dostupni su putem službene turističke agencije festivala, EXIT Trip, dok se različite opcije smještaja za Sea Star festival, koje uključuju premium kamp, apartmane, vile i hotele, mogu pronaći na stranici Sea Star Festivala

Tekst: Ana-Marija Topolčić

Foto: Eitan Miskevich, reddit, Bilboard

Učitati još
Zatvori