Ultimativne serije na Netflixu koje su čista zabava
Ultimativne serije na Netflixu koje su čista zabava

Ultimativne serije na Netflixu
koje su čista zabava

Vikendom mnogi od nas su najraspoloženiji za light sadržaj, pitke i zabavne serije uz koje nećemo previše morati promišljati, već ćemo se jednostavno zavaliti u sofu i uživati. Takvim serijama, srećom, vrvi jedna od najpopularnijih streaming platformi, Netflix.

Svoj repertoar svakodnevno puni novitetima, a iako ima i onog koji možemo svrstati u popularno zvani trash sadržaj, Netflix u svojoj videoteci nudi i neke od najboljih sitcoma u posljednjih nekoliko godina. Vjerujemo da ste Friends ili The Office već više puta odgledali pa ćemo takve kultne humoristične serije zaobići, a one nešto novijeg datuma dominirat će popisom.

Call My Agent

Francuska komedija smještena je u fiktivnu parišku talent agenciju ASK u kojoj pratimo iskusnije i manje iskusne lovce na talente odnosno menadžere koji se bave najvećim francuskim zvijezdama. Međutim, celebrityji koji igraju cameo uloge nisu u fokusu ove jedinstvene komedije, već upravo agenti koji prolaze svakojake izazove, prepreke, urnebesne zadatke i pritom su upetljani u raznolike međuljudske odnose.

Showbiz komedija dobila je i Emmyja za na najbolju međunarodnu komediju, a garantiramo vam da ćete se brzo ‘nakačiti’ na uspone i padove agenata i njihovih zvijezdi u ovoj netipičnoj pariškoj priči.

The Unbreakable Kimmy Schmidt

Ellie Kemper upoznali smo kao Erin u kultnom The Officeu, a već ja tad brzo osvojila gledatelje i za mnoge se profilirala u najšarmantniji ženski lik sitcom. Nakon uloge u hit filmu Bridesmaids, Kemper je nove uspone u karijeri ostvarila u svojoj seriji The Unbreakable Kimmy Schmidt u kojoj glumi 29-godišnjakinju koja se mora prilagoditi na novi život u srcu New York, nakon što je izašla iz kulta u kojem ju je pokvareni velečasni držao 15 godina.

Osim Kemper koja je zvijezda ove serije, u sitcomu su veliki aduti upravo sporedni likovi koji će vas neprestano nasmijavati.

I Think You Should Leave

Tim Robinson poznati je američki komičar koji na Netflixu ima jednu od najboljih sketch komedija uopće. Robinson je nekoliko godina pisao za najjači američki late night show Saturday Night Live, a u ovom serijalu tako se pojavljuje i niz poznali SNL-ovih lica kao što su Andy Samberg, Vanessa Bayer, Cecily Strong a tu su i lica poput Boba Odenkirka, Patti Harrison, Stevena Yeuna i drugih glumaca.

Serija je koncipirana kroz zabavne sketcheve koji se pretežno vrte oko jednog lika koji napravi sramotnu grešku na društvenom okupljanju ili pak u poslovnom okruženju, a umjesto da priznaju grešku, ovi ekscentrični likovi pokušavaju uvjeriti sve oko sebe da nisu ništa krivo učinili. Serija briljira u popularno zvanom awkward i cringe humoru pa ako i vama leži taj oblik zabave, ovo je odličan odabir.

Grace and Frankie

Uz Grace i Frankie vrijeme će vam jednostavno proletjeti. U pet sezona, ova priča o dvije sasvim različite žene koje dijele istu sudbinu kupila je na tisuće obožavatelja, a karizmatična Jane Fonda i Lily Tomlin iz poglavlja u poglavlje bile su sve bolje.

Grace and Frankie bez sumnje pripada u najzabavnije serije na Netflixu, traje tek dvadesetak minuta po epizodi zbog čega je također idealna za binge maraton, a radnja glume bogatu i pomalo uštogljenu Grace i otkačenu Frankie. Njihovi su muževi cijeli život i poslovni partneri, one nikad nisu bile bliske, ali kad im Robert i Sol otkriju da su zaljubljeni, postaju jedna drugoj najveći oslonac.

Lovesick

Kao i Flowers, Lovesick ima svoje dirljive, ali i duhovite momente koji će posebice osvojiti ljubitelje britanskog humora. Radnja prati Dylana, mladog muškarca koji dobiva dijagnozu klamidije i zbog toga mora nazvati sve žene s kojima je u posljednje vrijeme bio. Svaka epizoda prožeta je flashbackovima Dylanovih ljubavnih pothvata i objašnjava nam što se točno dogodilo, a paralelno nas uvodi u dirljive odnose koje ima s prijateljima Evie i Lukeom.

Najveći adut serije upravo je kemija između glumaca i njihove neodoljive izvedbe, a najbolje bi seriju bilo opisati kao sadržaj koji redefinira žanr romantične komedije i iznova nas zaljubljuje u njega.

American Vandal

Nešto u potpunosti drugačije je Netflixov hit American Vandal koji je, na iznenađenje mnogih, ukinut nakon samo dvije, ali fantastične sezone koje su ga svrstale u najzabavnije serije na Netflixu. Satirična serija snimljena je u mockumentary formi i gotovo da parodira true-crime žanr kakav smo oduvijek gledali na televiziji.

U seriji pratimo dva učenika, Petera Maldonada, tinejdžera sa snovima o dokumentarističkoj karijeri, i njegovog prijatelja Sama Ecklunda, koji prate razne srednjoškolske prankove i pokušavaju u svojim dokumentarnim epizodama razotkriti tko stoji iza onih ‘najtežih.’

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori