Trenutno najbolji horor romani koje ćete htjeti čitati

Trenutno najbolji horor romani koje
ćete htjeti čitati

Vladavina hororaca nije samo na filmu i televiziji, već je i na policama knjiga! Osim legendarnog Stephena Kinga koji što god da napiše, osvaja mase diljem svijeta, postoji još izvrsnih autora čije hororce ćete htjeti pročitati – a ovo je naš izbor trenutno najboljih pet horor knjiga!

The Bus on Thursday, Shirley Barrett

Ovu knjigu su kritičari opisali kao Dnevnik Bridget Jones meets The Exorcist na jedan uvrnuti, duhoviti i jezivi način. Priča prati preživjelu od karcinoma na retreatu u australskom malom gradu gdje ju čekaju samo najmračnije stvari. Prvo je napipala kvržicu na dojki, zatim je operirala karcinom, a operaciju je izveo nepopravljivo muževan i privlačan liječnik da bi na kraju završila u malom australskom gradu kao učiteljica razredne nastave, u okolini bez interneta, u udaljenoj i izoliranoj kolibi pitajući se zašto je toliko lokota i brava na ulaznim vratima.

Iako motivi radnje djeluju na prvu nabacano, radi se o istovremeno duhovitom i jezivom hororcu koji će zadovoljiti ljubitelje Stephena Kinga, no i one koji pobjegnu u Chick Lit.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli k a t h (@kath_reads)

Sawkill Girls, Claire Legrand

Autor bestselera koji je dominirao New York Times top listom djela dolazi roman o tri djevojke koje se suočavaju sa čudovištem koji se hrani upravo s mladim ženama. Knjiga je idealna za ljubitelje serijala Stranger Things.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli wren, queen lantsov | ?? (@fablesandwren)

The Forgotten Child (A Riley Thomas Mystery Book 1), Melissa Erin Jackson

Duhovi, Ouija ploče, uklete napuštene kuće i groblja dominiraju ovom knjigom. Istraživanje paranormalnog i rješavanja desetljetne zagonetke je samo kao šlag na torti. Knjiga za sve ljubitelje klasičnih hororaca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Books Ft Zoey & Eli (@pet.reads)

In the House in the Dark of the Woods, Laird Hunt

Jeziva i pomalo poremećena priča o vješticama u kolonijalnoj Americi, začinjena lirskom atmosferom i psihološkom napetošću. Cijeli roman je vođen jednom rečenicom – Once upon a time there was and there wasn’t a woman who went to the woods. Ne znamo je li je oteta, no ona nailazi na drugu ženu u šumi. I tu prava horor radnja kreće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Milana? (@acouplereads)

My Pet Serial Killer, Michael J. Seidlinger

Provokativna, uznemirujuća knjiga triler atmosfere opisana je kao spoj Dextera i Tajnice. Ovaj roman donosi žanr psiholoških horora serijskih ubojica. Claire studira forenziku, Victor je serijski ubojica i džentlmen. Claire zavodi Viktora i zadržava ga u svom stanu kao svog kućnog ljubimca, kao svoju najmračniju tajnu. Roman je koncentriran oko žene na poziciji moći, njezinog psihoseksualnog portreta i ubojstva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Amanda Rock (@amanda__reads)

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori