Iza nas je treći Journal Book Club, super druženje i razgovor o knjizi koja je potpuno iznenađenje

Iza nas je treći Journal Book Club, super druženje i razgovor o knjizi koja je potpuno iznenađenje

Relativno kišni svibanj proveli smo prikovani uz knjigu, a jučer smo razmijenile sva pitanja i razmišljanja o romanu Moja godina odmora i opuštanja koju smo čitale za treće izdanje Journal Book Cluba. Još jedno naše književno druženje idealno za knjigoljupce donijelo je priču o netipičnom romanu koji su mnogi magazini i novine nazivali knjigom godine.

Razgovor o knjizi koja je otvorila brojne teme

Journal Book Club zamišljen je kao mjesto na kojem komentiramo brojne naslove, knjige raznih žanrova i stilove pisanja. Vrste knjiga na koje smo naviknule i one koje su nam nešto sasvim novo. Roman Moja godina odmora i opuštanja svakako nas je pomaknula iz comfort zone o čemu su naše gošće Ana Jembrek (Knjige su moj svijet) i Tea Špoljar (Delighted Bookworm) spremno razgovarale i komentirale s kolumnisticom Journala Ilinom Cenov. Ana se book clubu pridružila drugi put, nakon što je s nama otvorila prvo izdanje prošle godine. Ovog joj se puta priključila Tea, mlada blogerica koja okuplja publiku oko svojih preporuka i intervjua s autorima. Prošle su brojne teme koje je knjiga u izdanju Vuković&Runjić otvorila, zašto im se svidjela, što nisu razumjele i zašto ih je najviše od svega – iznenadila.

Za one od vas koji će ju tek čitati, roman Ottesse Moshfegh smješten je u New York 2000-ih godina. Radnja prati neimenovanu protagonisticu koja se konstantno osjeća kao da ne pripada u vlastiti život. Kad smisao više ne vidi ni u čemu, a ta izgubljenost joj preuzima dane, posao i odnose, ona se odluči na radikalan korak. Uz asistenciju neobične i upitne psihologinje dr. Tuttle i brda tableta, antijunakinja odluči provesti godinu u osobnom lockdownu i vidjeti hoće li ju to transformirati.

Ugodno druženje uz slatki zalogaj

Ana, Ilina i Tea svoja su mišljenja dijelile u prekrasnom interijeru salona namještaja Intera u koji uvijek škicnemo kad prolazimo Držislavovom ulicom. Druženje u prostoru kao stvorenom za ljubitelje dizajna i arhitekture zaokružio je slatki zalogaj iz poznate craft pekarnice Korica. Omiljena zagrebačka adresa za slatkoljupce ispunila je naš kutak mirisima ručno rađenih kroasana, cruffina, lisnatog s čokoladom, posebno izrađenog kruha, kolača od mrkve, pite od jabuke i ostalih delicija na koje nismo imuni. Njihove slastice trenutno možemo pronaći na čak tri lokacije – adresi u Preradovićevoj i Martićevoj ulici te u Deželićevom prilazu.

U Journal Book Clubu mogle su sudjelovati naše čitateljice, a posebice onih 10 sretnih koje su osvojile knjigu prije book cluba. Njihova su se pitanja redala tijekom razgovora, a Ilina, Ana i Tea uz mnoga su se od njih dodatno zaintrigirale za određeni aspekt romana.

Journal Book Club ide dalje…

Bliži se ljetno izdanje Journal Book Cluba s najboljim ljetnim književnim preporukama. Svake vam godine donosimo specijal posvećen onim knjigama uz koje se najljepše opustiti na plaži i odmoriti od gradske vrijeme, a ove ljetne sezone to ćemo učiniti i pred kamerama, u druženju povodom još jednog Journal Book Cluba. Pratite sve vijesti o novom susretu koje vam donosimo uskoro…

Foto: Journal.hr

Video produkcija: Broadcast.hr

Veliko hvala salonu namještaja Intera na ustupljenom prostoru za snimanje!

Sadržaj nastao u suradnji s:

Korica: https://korica.hr/

Naklada Vuković-Runjić: https://dzepna.com/

Učitati još
Zatvori