Knjiga tjedna: ‘The Paper Girl of Paris’

Knjiga tjedna: ‘The Paper
Girl of Paris’

Nedavno smo za naš Journal Book Club izdvojili najbolje novitete naših izdavača, a sad je vrijeme za još jednu knjigu tjedna. Ovog smo puta tražili zanimljivo i napeto štivo, a knjiga ‘The Paper Girl of Paris’ autorice Jordyn Taylor čini se kao idealan odabir.

Povijesna priča o obiteljskim tajnama

Radnja prati dvije paralelne priče koje se međusobno isprepliću. Danas 16-godišnja Alice provodi ljeto u Parizu, ali nema namjeru uživati u šetnji uz rijeku Senu. Kad je njezina baka preminula prije dva mjeseca, ostavila je Alie stan u Francuskoj za koji nitko u obitelji nije znao. Kad otkrije da je stan potpuno zatvoren više od 70 godina, Alice se baca u otkrivanje istine o životu svoje bake i obitelji koju je napustila kad je pobjegla u Ameriku nakon Drugog svjetskog rata. Međutim, kako Alice istražuje, tako shvaća da tajne koje su postojale tada i danas djeluju na njezinu obitelj.

Druga perspektiva prati Adalyn, 16-godišnjakinu koja Pariz više ne prepoznaje u stanju u kojem jest: nacisti su posvuda, a svaki dan se pojavljuju nove crne vijesti. Kad upoznaje Luca, šarmantnog vođu jednog pobunjeničkog pokreta, osjeća da je konačno našla način da se suprostavi crnilu koje je zahvatilo Pariz.

Emotivna fikcija koja spaja prošlost i sadašnjost

Iako je knjiga izašla prije tek dva mjeseca, već su je obilježile brojne pozitivne recenzije. Knjiga je pisana jednostavnim jezikom, ali svijet koji je autorica izgradila je kompleksan i bogat. Čitatelji posebno hvale emocije koje knjiga ispoljava iz nas, kao i inovativni način na koji se igra s povijesnim činjenicama.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori