Koliko je samo lijepa ova šarmantna skrivena knjižara u maloj uličici u Londonu?

Koliko je samo lijepa ova šarmantna skrivena knjižara u maloj uličici u Londonu?

Na svakom našem putovanju posjet lokalnim knjižarama jedno nam je od najslađih iskustava. Iako je lutanje velikim knjižarskim lancima jednako uzbudljivo, male specijalizirane knjižare imaju poseban štih. Upravo iz razloga što se ponuda knjiga uvelike razlikuje od one u mainstream knjižarama, pregledavanje polica još je interesantnije. Nije na odmet često vrlo šarmantan izgled takvih knjižara – tornjevi knjiga naslaganih jedne na druge, pomalo čak i neuredan dojam zovu nas da se zadržamo i po nekoliko sati.

Jedna se takva nalazi u Londonu u maloj uličici u Camden Townu, dijelu grada poznatom po malim uličnim sajmovima i dobroj ponudi alternativne glazbe. Walden Books se smjestila na ovu adresu prije čak četrdesetak godina stoga je ova obiteljska knjižara još zanimljivija. Specijaliziraju se za rijetke primjerke knjiga iz književnosti i vizualnih umjetnosti, a imaju ih oko čak 10 tisuća! No, osim unutrašnjosti, pažnju najviše mami izgled ove londonske knjižare. Prekrasno pročelje zapne za oko svakog turista koji ‘naleti’ na nju u šetnji Camdenom. Cvijeće koje gotovo prekriva izlog te velika hrpe knjiga ispred same knjižare, a često i posebno mačje društvo pretvorili su Walden Books u preslatku kulisu za traženje knjiga.

Ako nas put odvede u London, zasigurno nećemo preskočiti ovu šarmantnu knjižaru, a dotad ćemo uživati u prizorima s Instagrama…

Učitati još
Zatvori