Rupi Kaur, pjesnikinja koju obožavaju društvene mreže, predstavlja nam Riječi kao lijek
Rupi Kaur, pjesnikinja koju obožavaju društvene mreže, predstavlja nam Riječi kao lijek

Rupi Kaur, pjesnikinja koju obožavaju društvene mreže, predstavlja nam Riječi kao lijek

Knjiga Riječ kao lijek vođene su vježbe pisanja za poticanje kreativnosti i ozdravljenja Rupi Kaur, pjesnikinje, umjetnice, performerice, autorice bestselera broj jedan New York Timesa.

Kao 21-godišnja studentica Rupi je napisala, ilustrirala i sama objavila svoju prvu zbirku poezije, mlijeko i med. Slijedila je njezina stilska sestra blizanka, zbirka sunce i njeni cvjetovi. Te su zbirke prodane u više od deset milijuna primjeraka i prevedene na više od četrdeset jezika. Njezina posljednja knjiga pjesama tijelo dom debitirala je na prvome mjestu top-ljestvica bestselera u cijelom svijetu, potvrđujući još jedno sintagmu izdavačkog fenomena koji se godinama opravdano veže uz njezino ime.

Riječi kao lijek

U svojim djelima bavi se ljubavlju, gubitkom, traumom, ozdravljenjem, ženstvenošću i imigracijom, a ideju za Riječ kao lijek dobila je tijekom jedne od radionica pisanja na Instagramu, tijekom pandemije covida-19.

“To je vrijeme bilo puno nemira i nesigurnosti, a ja sam više nego ikad čeznula za kontaktom s ljudima jer, na kraju krajeva, to je jedino što imamo. Te su mi radionice otkrile kolikima je od nas potrebna nečija dozvola da deset minuta dnevno odvojimo za pisanje. U tim radionicama i čitajući djela svojih čitateljica zapanjila me je njihova kreativnost. Sva su me djela do posljednjega ostavila bez riječi. Bilo je upravo nevjerojatno što sve možemo postići tijekom desetominutne vježbe pisanja”, istaknula je.

Zbirka vježbi za rad na sebi

Riječ kao lijek, dodala je, namijenjena je svima koji se žele povezati sa samima sobom. “To je zbirka vježbi koje će vam pomoći da istražite vlastitu nutrinu: svoje traume, bolno slomljeno srce, ljubav i što nam je potrebno za ozdravljenje, a za vježbe nije potrebno prethodno iskustvo u pisanju.”

Donosi više od šezdeset pet vježbi podijeljenih na četiri velika poglavlja: trauma, ljubav, prekid i ozdravljenje. Iako bi bilo najbolje da se izvode predloženim redoslijedom, od početka do kraja, to nije uvjet, redoslijed je prepušten svakom ponaosob.

Foto: Profimedia, Stilus

Učitati još
Zatvori