Reading corner u koji smo se zaljubili: Divan mini kutak za čitanje Dijane Kovačević

Reading corner u koji smo se zaljubili: Divan mini kutak za čitanje Dijane Kovačević

Journalova rubrika Reading corner u koji smo se zaljubili redovito vam donosi najljepše book oaze naših knjigoljubaca i blogera. Nakon što su nas u svoj kutak za čitanje pustile Ana Jembrek i Lana Martinčević, kućnu biblioteku otkrila nam je i Dijana Kovačević, autorica bloga Books&Sweets koji redovito pratimo.

Njezin divno uređeni kutak primjer je kako vam ne treba puno prostora za stvoriti comfy mjesto za čitanje, ali i koliko možete postići detaljima.

Estetika i funkcionalnost u jednom

“Moja biblioteka zbog manjka prostora u stanu nije smještena u dnevni boravak, kako je možda uobičajeno, već se nalazi u predvorju. Najbitnije mi je bilo da imam gdje složiti knjige, a bez obzira gdje se polica nalazila dom je odmah topliji već od samog pogleda na nju. Glavna vodilja bila je upravo funkcionalnost, a također imam i malu ”pokretnu policu” koja je odlična za sve s manjkom prostora. Na njoj obično držim knjige koje planiram u dogledno vrijeme pročitati i recenzirati, a super stvar je što ju mogu seliti po stanu kako poželim.”

Detaljima do najudobnije atmosfere za čitanje

“Naravno, volim i da su police vizualno lijepe pa će se na njima osim knjiga naći i pokoji knjiški detalj. Umjesto fotelje našli su se tu klupa i tabure, a obavezni dodatak su dekica i jastuci kako bi uživanje u čitanju bilo potpuno.  Najbitnije je da mi je ugodno u prostoru u kojem čitam.”

“Knjige slažem uglavnom po izdavaču i autoru, ali nije isključeno da ću i to uskoro promijeniti jer uživam u preslagivanju polica. A dok čitam uvijek nešto i pijuckam, pa je šalica kave ili čaja obavezna.”

Foto: Dijana Kovačević

Učitati još
Zatvori