Reading corner u koji smo se zaljubili: Book oaza Ane Jembrek

Reading corner u koji smo se
zaljubili: Book oaza Ane Jembrek

S prvim jesenjim danima sve ćemo više vremena provoditi sklupčani uz knjigu i omiljenu glazbenu podlogu u udobnom kutku našeg doma. Journalova nova rubrika ‘Reading corner u koji smo se zaljubili’ stvorena je kako bi nas inspirirala za kreiranje vlastite book oaze u domu koja može postati naše najdraže mjesto. Za tu smo priliku kontaktirali brojne ljubitelje knjiga koji su nam pokazali djelić udobne atmosfere svog reading cornera.

Ana Jembrek, operna pjevačica i book influencerica koja stoji iza bloga Knjige su moj svijet, prva nas je pustila u kutak doma u kojem vrijeme provodi s knjigom.

Šarm umjesto minimalizma

Iako smo često opsjednuti minimalizmom kao stilom i načinom života, hladnoće koju isti ponekad nosi nema u Aninom kutku za čitanje. Štoviše, osjećaj topline i udobnost najvažnije su vodilje.

„Kao što je očito iz fotografija, jako su mi bitne boje. Osobna estetika mi se s vremenom polako kristalizirala. Najprije sam na Pinterestu prije nekoliko godina otkrila slaganje polica po bojama. To me oduševilo! Teško je ne osjećati se radosnije prilikom samog pogleda na tako uređene police. Generalno volim boje, ali i eklektičan stil uređivanja u kojem uvijek kombiniram onaj namještaj s kojim sam “zapela” ili koji mi je proslijeđen s nekim novim, mahom povoljnim namještajom. Nisam od minimalizma niti od prevelikog usklađivanja, samo da je osjećaj dobar.“

Mačje društvo u oazi mira

U kutku za čitanje rijetko je zapravo sama; omiljeni su joj ‘dodatak’ njezine mačje ljubimice koje upotpunjuju atmosferu.

„Silno sam htjela udobnu fotelju za čitanje i ovu sam pronašla rabljenu na Njuškalu. Sasvim sigurno je nikad ne bih u prodavaonici sama kupila u toj boji, ali sada mi je postao neki centralni komad namještaja prema kojem sam uredila cijeli kutak za čitanje. Trudim se ne biti previše opterećena što s čim paše, dokle god se u prostoru ja osobno ugodno osjećam i dokle god imam dovoljno svijetla (po mogućnosti prirodnog), a ovaj mi je prostor po tom pitanju baš jako drag. Naravno, mačke su tu posebno dobrodošli “dodatak” kako bi kutak za čitanje postao punokrvna oaza mira za uživati u dobroj knjizi, a uz mene se gotovo uvijek nađu i šalica fine kave ili čaja.“

Foto: Ana Jembrek

Učitati još
Zatvori