Reading corner u koji smo se zaljubili: Detalji blogerice Lucije Vujnović (@pagesoflucy) upotpunit će svaki kutak

Reading corner u koji smo se zaljubili: Detalji blogerice Lucije Vujnović (@pagesoflucy) upotpunit će svaki kutak

Sunčani dani sve su češći pa tako mnogi ljubitelji knjiga provode vrijeme s knjigom vani, u prirodi ili pak na terasi ili balkončiću. Međutim, reading corneri kod kuće i dalje su nam omiljeni za sklupčati se i uživati uz dobru knjigu. Svakog vam mjeseca Journal u rubrici Reading corner u koji smo se zaljubili donose najšarmantnije kutke za čitanje naših book blogerica, a jedan takav zapeo nam je za oko upravo kod Lucije Vujnović koja stoji iza Instagram profila Pages of Lucy.

Njezin kutak za čitanje još uvijek je u procesu uređivanja, ali u prostoru su upečatljivi divni detalji koji upotpunjuju atmosferu. Lucija nam je otkrila čime se vodila u uređenju svog reading cornera i što mu još planira nadodati!

Kombinacija vintage i modernog đira

“Čitanje je sastavni dio moga života. Čitam u svim prilikama i situacijama (npr. dok čekam red u pošti), ali ipak mi je najdraže čitati na svom balkonu uz šalicu kave. Volim vintage stil, a jednako tako i moderniji, minimalistički stil. Velika sam ljubiteljica drva u interijeru, sve nijanse dolaze u obzir.”

“Smatram da su detalji jako važni stoga uvijek volim svoj kutak upotpuniti nekakvim ukrasnim jastucima, vazama s cvijećem i toplom, mekanom dekicom, svijećama itd. Osim drva, volim i sivu boju stoga ona prevladava u kojoj sobi. Premda je donekle neutralna boja, smatram da je odlična podloga za kombiniranje i dodavanje detalja jer se slaže s gotovo svim drugim bojama. U spavaćoj sobi volim dodavati i druge detalje poput fotografija (od kojih najviše volim crno-bijelu fotografiju svojih roditelja u mladim danima) ili postere koje sama izradim (budući da mi je hobi, osim čitanja, izrada ilustracija). “

Umjetnički detalji za potpuni dojam

“Volim umjetnost svake vrste i uvijek nastojim ubaciti neki umjetnički detalj. Što se tiče uređenja polica, imam dvije – jednu veliku i jednu malu pokraj kreveta (ova na slici ispod).

Na manjoj polici nalaze se knjige koje još nisam pročitala ili one koje su mi najdraže stoga je to nekakvo počasno mjesto za njih. Na velikoj polici se nalaze sve ostale. Ne slažem ih po bojama, ni po veličini jer ne volim kada je sve previše savršeno. Netko mudar je jednom rekao da previše savršenstva znači da postoji nekakva pogreška budući da ništa nije savršeno. U životu uvijek težim za prirodnošću i spontanošću što se očituje i na mojim policama. Često im mijenjam raspored s obzirom na to koje sam pročitala i koje nove su stigle u moj dom.”

“Dakle, komponenta vezana za boje i dimenzije mi nije važna, no ipak volim složiti knjige prema kategorijama.

U jednoj se nalaze dječje knjige i enciklopedije koje uvijek mogu biti korisne, u drugom dijelu je stručna literatura. Ispod su one “debele” knjige (na svu sreću, polica može izdržati njihovu težinu… zasada). Zatim slijede pravopisi, gramatika, rječnici svih vrsta i slično. Nakon toga ide beletristika i ostalo. U svakom slučaju, upravo se upuštam u detaljnije preuređenje svoga kutka prilikom čega ću se voditi gore spomenutim pravilima – malo drvenih površina, malo neutralne sive boje i puno simpatičnih detalja.”

Foto: Pages of Lucy

Učitati još
Zatvori