Divna knjižara u kojoj možete uživati u štivu u preslatkom mačjem društvu

Divna knjižara u kojoj možete uživati u
štivu u preslatkom mačjem društvu

Nedavno su naše hrvatske book blogerice Ana Jembrek i Lana Martinčević s nama podijelile svoje divne kutke za čitanje u kojima im društvo prave upravo mace. Jedna prekrasna kanadska knjižara oduševila nas je istim prizorima! Knjižara Ottis & Clementine’s Books and Coffee je malo drugačije mjesto za uživanje u knjigama, kavi i – mačjem društvu.

Knjižara se nalazi blizu gradića Halifaxa u Kanadi, a osim što posjetitelji mogu kupiti knjige, mogu i udomiti macu na licu mjesta. Vlasnica knjižare Ellen Helmke surađuje s raznim udrugama za spašavanje životinja, a baš u njezinoj knjižari mace koje čekaju udomljenje pronalaze privremeni dom.

Posvuda su – na policama, foteljama, između knjiga, a redovito se igraju s onima koji odluče čitati neko vrijeme u knjižari i popiti čaj ili kavu. Ottis & Clementine’s Books and Coffee knjižara nudi bogati sadržaj (čak i izuzveši mace). Održava redoviti book club s genijalnim naslovima, a tijekom godina se knjižara pretvorila u pravo mjesto okupljanja. Organiziraju se tečajevi jezika, radionice pisanja i večeri poezije. Mjesto je to koje bismo zaista voljeli posjetiti.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori