Novi Journal Book Club otkriva detalje bestseller romana koji je sve oduševio

Novi Journal Book Club otkriva detalje
bestseller romana koji je sve oduševio

Studeni kao mjesec koji bez sumnje možemo prozvati mjesecom knjige, zaokružit ćemo novim Journal Book Clubom! Nakon Interlibera, a zatim i popusta koje su nakladnici pripremili za Black Friday, u studenom su mnogi ljubitelji knjiga pronašli novitet po svom ukusi. Jedan koji smo vam i nekoliko navrata preporučili je upravo roman Hamnet autorice Maggie O’Farrell. Osmi po redu književni susret u kojem će nam se pridružiti izvrsni gosti, održat će se sutra u 18 sati, a u intrigantnom razgovoru donosimo vam sve o jednoj od najboljih knjiga proteklih nekoliko godina koju je pripremio Profil. Deset sretnih čitateljica osvojilo je knjigu u sklopu još jednog Journal Book Cluba, ali baš svi koji dan ne mogu zamisliti bez štiva mogu poslušati i pridružiti se našem malom književnom klubu koji svakog mjeseca donosi najzanimljivije novitete hrvatskih izdavača.

U nastavku vam donosimo sve što nas očekuje u sutrašnjem book clubu i kako mu se i vi možete pridružiti!

Hamnet, Maggie O’Farrell

Ove smo godine u sklopu Journal Book Cluba čitali zaista brojne hvaljene romane stranih i nagrađivanih autora. Nakon poznatih autorica kao što su Elif Shafak, Elena Ferrante, Ann Patchett i druge, u novom književnom susretu komentiramo djelo još jedne izvanredne autorice – Maggie O’Farrell. U pandemijskoj 2020., O’Farrell je izdala jednu od najpopularnijih i najuspješnijih knjiga o kojima su se raspričali razni miljei – od onih književno-povijesnih koji se bave radovima Williama Shakespearea preko književnih kritičara pa sve do book blogera i novinara koji su je uvrstili u popise najboljih književnih djela 2020. godine.

O’Farrell nije debitantica na svjetskoj sceni, štoviše, njezini romani After You’d Gone i The Hand That First Held Mine osigurali su joj lavinu pozitivnih reakcija, ali knjiga Hamnet svakako je njezin ključan roman koji joj je donio i nagrade Women’s Prize i British Book Award.

U pitanju je roman o Shakespeareovom sinu Hamnetu, dječaku koji je preminuo s 11 godine 1596. godine. Radnja započinje ljetnog dana u Stratfordu kad djevojčicu Judith iznenada uhvati groznica. Njezin brat blizanac, mladi Hamnet, panično odlazi u potragu za pomoći, no, nikoga nema kod kuće. Majka Agnes radi na polju, otac William u Londonu. I nitko ne sluti da se sprema smrt djeteta koja će mnogo toga promijeniti.

Otkačeni gosti stižu u novi Journal Book Club

Svakog se puta u našim susretima družimo i sa zanimljivim gostima koji su također pročitali knjigu i s njima uživamo u dinamičnoj raspravi. Nakon brojnih book blogera, autorica i autora, pridružit će nam se kreativci koji savršeno spajaju svijet PR-a, marketinga i kulture. Stižu nam Dalibor Jakus i Ivana Lulić!

S Daliborom smo nedavno razgovarali o njegovoj novoj knjizi Kraljev gambit, ali ovaj svestrani PR-ovac možda vam je poznat i s mnogih projekata u kulturi na kojima je radio. Baš kao i Ivana koja se, osim glazbenim novinarstvom i marketingom, bavi i svojim blogom Ivanaiknjige na kojem redovito dijeli svoje književne preporuke, ali i poeziju koju i sama piše.

S Ilinom Cenov, Journalovom kolumnisticom i sad već glavnom moderatoricom Journal Book Cluba, ova će otkačena ekipa komentirati baš sve aspekte i ideje romana Hamnet, a vjerujemo da ćete uživati u njihovoj dinamici.

Kako možete pratiti novi book club?

Najuzbudljiviji dio svakog book cluba su upravo pitanja gledatelja odnosno čitatelja! Journal Book Club možete pratiti sutra, 30.11. u 18 sati na YouTube kanalu Journal.hr-a odnosno na ovom linku. Tijekom livea možete postavljati razna pitanja našim gostima, komentare na knjigu ili pitanja ako vas ista intrigira, a mi ćemo na ista na kraju razgovora odgovoriti i zajedno s vama ih komentirati.

Pridružite nam se u još jednoj najdražoj književnoj avanturi!

Foto: Profil, Frano Ožbolt, Tatjana Bukvić

Hvala A1 što će tehnički podržati novo izdanje Journal Book Cluba i nakladniku Profil knjiga što nam je omogućio čitanje romana!

Učitati još
Zatvori