Novi bestseler Margaret Atwood idealna je knjiga za ljetovanje

Novi bestseler Margaret Atwood idealna
je knjiga za ljetovanje

Alias Grace je pravo napeto ljetno štivo…

Novo remek-djelo slavne kanadske književnice Margaret Atwood, bestseler je prema kojem je snimljena uspješna istoimena televizijska serija, a o kojoj smo u nekoliko navrata pisali.

Slučaj Grace Marks 40-ih godina 19. stoljeća punio je stupce novina i izazivao žustre, ali često oprečne rasprave. Grace je optužena da je s prijateljem, konjušarom Jamesom ubila svojeg poslodavca i njegovu ljubavnicu. Uhićeni su u pokušaju bijega u Ameriku. James je završio na vješalima, a Grace je dobila doživotnu robiju.

Alias Grace

Ti stvarni podaci poslužili su vrsnoj kanadskoj književnici Margaret Atwood, autorici bestselera Sluškinjina priča i trilogije Ludi Adam (Gazela i kosac, Godina potopa i Ludi Adam), kao temelj za višeslojni roman Alias Grace, u kojem se isprepleće Graceina tužna sudbina koju ona pripovijeda liječniku specijalistu za psihičke bolesti s njezinim razmišljanjima, snovima i priviđenjima. Rezultat je zadivljujući roman u kojem se izmjenjuju originalni tekstovi iz tog doba s dramskim i lirskim dijelovima, ali istina ostaje nedokučiva. Na pitanja je li Grace demon i krvožedna zavodnica ili žrtva okolnosti, autorica ne odgovara, već prepušta čitatelju da sam odgovori. Roman je proglašen hitom i budućim klasikom odmah, a zašto je čitatelje toliko opčinio, možete i sami saznati iz svog primjerka.

Sretnica ili sretnik može osvojiti upravo knjigu Alias Grace pošalje li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila ALIAS GRACE, do 14. kolovoza kada ćemo objaviti sretnog dobitnika ili dobitnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Martini Lovaković!

Alias Grace

Foto: Alias Grace, Lumen izdavaštvo

Učitati još
Zatvori