Knjiga tjedna: Oprah Winfrey ima novu knjigu koja nije ni izašla službeno, a već je na listama najprodavanijih

Knjiga tjedna: Oprah Winfrey ima novu knjigu koja nije ni izašla službeno, a već je na listama najprodavanijih

U Journalovoj rubrici Knjiga tjedna neprestano pratimo neke od najpopularnijih noviteta, kako u domaćim knjižarama, tako i kod stranih izdavača. Jedna nam je knjiga posebice zapela za oko jer je dostupna tek od sljedećeg tjedna u normalnoj prodaji, a već se našla u Amazonovim bestsellerima zbog pretprodaje!

Ponajviše vam volimo pisati o odličnim romanima i drugim oblicima fikcije, ali kad se kraljica televizije, Oprah Winfrey, primila pripovijedanja svoje osobne priče – bez sumnje smo je svrstali u novu knjigu tjedna. Tijekom svoje se karijere puno puta obratila javnosti iskreno i podijelila potresne detalje vlastitog života. Međutim, What Happened to You?: Conversations on Trauma, Resilience, and Healing donosi njezine razgovore s liječnikom, stručnjakom za traume, doktorom Bruceom Perryjem.

Nova knjiga Opre Winfrey: What Happened To You?

Ono što je u samoj promociji knjige posebno naglašeno je činjenica da Oprah i njezin ko-autor Perry žele promijeniti fokus s pitanja ‘što je s tobom krivo?’ na ‘što ti se dogodilo, što si proživio?’ Slavna voditeljica ponovno dijeli vlastite priče iz prošlosti i traume koje je doživjela, ali na sasvim drugačiji način odnosno kroz drugu perspektivu. Osvrće se na traumatske događaje iz mlade dobi, dok istovremeno analizira s Perryjem ljudsko ponašanje prema drugima, ali i prema sebi.

Ta mala promjena – micanje krivnje sa sebe i propitkivanje svih drugih čimbenika traumatične situacije, predstavlja, kako Winfrey i Perry tvrde, malu promjenu dovoljno jaku da djeluje na način na koji se nosimo s događajima iz prošlosti.

“Kroz ovaj pogled možemo izgraditi novi smisao za vlastitu vrijednost i naposljetku promijeniti naše reakcije na okolnosti, situacije i odnose. Drugim riječima, ovo može biti način da promijenimo cijeli život”, govori Oprah u najavi knjige.

Kraljica TV-a nedavno je najavila i da kreće u virtualnu petodnevnu književnu turneju uz Perryja tijekom koje će intervjuirati brojne zvijezde poput Kristen Bell i Daxa Sheparda.

Foto: Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori