Knjiga tjedna: ‘The Sun Down Motel’ napeta je i jeziva priča od koje se nećete odvajati

Knjiga tjedna: ‘The Sun Down Motel’ napeta je i jeziva priča od koje se nećete odvajati

Nakon što smo vam prošli tjedan predstavili knjigu Beth Kempton o japanskom konceptu života, ovaj smo se tjedan odlučili za fikciju. Budući da smo u sklopu Journal Book Cluba čitali nevjerojatan, ali težak memoar Tare Westover, tražili smo knjigu koja je pravi page-turner; napeta, zabavna, brza i šokantna.

Naš je odabir ovog tjedna napeta knjiga ‘The Sun Down Motel’ autorice Simone St. James.

Dva vremenska razdoblja, dvije žene i misterij

Priča nas vodi paralelno u 1982. i 2017. godinu.

Te 1982. godine, Viv Delaney teško se nosi s rastavom roditelja i odlazi u New York. Međutim, umjesto u Velikoj Jabuci, završava u malom gradiću Fellu gdje dobiva posao u jezivom i zastarjelom motelu koji opsjedaju duhovi. Ipak, ne radi se o klasičnom plitkom hororu s duhovima.

Viv shvaća da je u pitanju duša žene koja je ubijena i odbačena na posjedu na kojem je motel izgrađen. Počinje istraživati i otkriva da je u malom gradiću ubijen cijeli niz žena koje su međusobno bile povezane.

Uz priču iz 1982. godine, pratimo i njezinu nećakinju Carly čija je majka nedavno preminula u 2017. godini. Odlazi u Fell kako bi otkrila što se dogodilo njezinoj teti Viv – koja je nestala iste godine kad se preselila u neobičan grad. Počinje raditi u motelu u kojem je Viv nekoć radila, kao i Viv uzima noćne smjene i prate je isti duhovi.

Mozaik likova i twistovi u radnji

Knjiga je izašla početkom ove godine, a u pitanju je Simone St. James pa su tako i očekivanja bila na razini. Radi se o nagrađivanoj autorici koja je zadobila pažnju kritičara knjigama ‘The Broken Girls’ i ‘The Haunting of Maddy Clare.’

Carly i Viv obje rade u nekonvencionalnom, zadrtom hotelu u kojem upoznajemo sijaset sasvim različitih žena. Od neobične Carlyne stanodavke koja zna cijelu povijest ubojstava u Fellu preko policajke i misteriozne fotografkinje. Priča je ispunjena zanimljivim likovima koji joj daju dinamiku i pridonose tenziji koja se stvara. Knjiga je ispunjena neočekivanim obratima zbog čega je idealno štivo za one koji žele ‘projuriti’ kroz priču, zaintrigirati se i jednostavno zabaviti čitajući. Knjigu ‘The Sun Down Motel’ mogli bismo dodati i na naš popis najboljih ljetnih knjiga jer se radi o brzoj i bombastičnoj priči koja će nam popuniti vrijeme ljenčarenja na plaži.

Žene kao pokretači radnje

“Za neobične djevojke, štreberice i one zaintrigirane stvarnim zločinima. Ovo je vaša knjiga”, stoji u posveti Simone St. James. Upravo su žene pokretači radnje u njezinoj sablasnoj knjizi. ‘The Sun Down Motel’ donosi priče ženskih duhova koji traže pravdu i žena iz današnjeg vremena koje su im konačno spremne to i donijeti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori