Knjiga tjedna: Već dugo nismo naišli na ljubavnu priču kao što je ‘Beach Read’

Knjiga tjedna: Već dugo nismo naišli na ljubavnu priču kao što je ‘Beach Read’

Ovih nam se toplih dana čita nešto zabavno i lagano, ali istovremeno sasvim netipično. Nedavno su nam hrvatske book influencerice predložile zaista pregršt odličnih naslova, a sad smo naišli i na jednu zanimljivu novu ljubavnu knjigu koja bi vas mogla oduševiti.

Otkačeni romantični roman

‘Beach Read’ mlade autorice Emily Henry izašla je prije tek mjesec dana, ali internet već vrvi recenzijama. Na popularnoj aplikaciji Goodreads ima visoke ocjene, a oduševljenih komentara čitatelja ne manjka. Radnja se vrti oko dva lika koja su sama po sebi atipična:

“Augustus Everett je proslavljeni autor književne fikcije. January Andrews piše bestselling ljubavne priče. Kad ona napiše sretan kraj, on pobije pola likova. Potpune su suprotnosti”; stoji u opisu knjige.

Ipak, Augustus i January nađu se u istim ljetnim kućicama i to oboje bez jednog novčića i zaglavljeni u manjku inspiracije zbog čega se muče s nastavkom svojim djela. Tri mjeseca provode na istom mjestu, a iz njihovog poznanstva razvije se dogovor koji bi im navodno trebao pomoći da izađu iz blokade. Augustus će provesti tri ljetna mjeseca pokušavajući napisati nešto sretno, dok će se January prihvatiti ‘ozbiljne’ književnosti.

Izuzetno zabavno i pitko štivo

Prema mnogim kritikama, ‘Beach Read’ bi mogao promijeniti mišljenje čak i onima koji ljubavne romane smatraju monotonima i već klišejiziranima. Publika, pak, tvrdi da se radi o prekrasnom štivu koje će vas iskreno nasmijati i istovremeno vas odvesti u svjetove dva različita književna i autorska mozga.

U ljubavnom romanu jednu od glavnih uloga igra upravo humor. Mnogi su čitatelji pohvalili Henryin smisao za duhovite izjave i anegdote uz objašnjenje da njezin humor nije isprazan i viđen mali milijun puta. Isto je tako svjež njezin pristup ozbiljnim temama i problemima s kojima čitatelje suočava nježno i gurajući ih na jedinstven način u prvi plan.

Stranice ćete okretati brzo i bez prestanka i zbog potpuno obuzimajuće energije i kemije između likova. Njihov dijalog i odnos koji ima svoju bizarnu povijest još od srednje škole nova je vrsta ljubavne priče koja će vas iznenaditi.

Foto: Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori