Još jedan hit roman Elene Ferrante pretvoren je u seriju koju možete gledati već danas
Još jedan hit roman Elene Ferrante pretvoren je u seriju koju možete gledati već danas

Još jedan hit roman Elene Ferrante pretvoren je u seriju koju možete gledati već danas

O tome tko stoji iza pseudonima Elena Ferrante, ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti. Misteriozna autorica u kratkom je roku osvojila ljubitelje književnosti, a njezina djela ubrzo su prilagođena za kazališne filmske izvedbe. Početak godine donosi nam ekranizaciju njezinog djela Lažljivi život odraslih.

lažljivi život odraslih

Priča o odrastanju

Radnja nas odvodi u Napulj ranih 90-ih godina dvadesetog stoljeća, a njome nas vodi glavna junakinja Giovanna. Okarakterizirana je kao moćna priča o odrastanju, novo remek-djelo jedne od omiljenih i najhvaljenijih autorica svijeta.

Povodom promocije ovog djela Elena Ferrante je istaknula: „Kad sam bila dijete, bila sam lažljivica i često su me kažnjavali zbog laži. Oko četrnaeste sam, nakon brojnih poniženja, odlučila odrasti i prestati lagati. Ali polako sam shvatila da su moje dječje laži bile primjena mašte, dok su odrasli, koji su se toliko protivili lažima, lagali sebi i drugima tako prirodno, kao da je laž temeljno sredstvo da bi čovjek bio dosljedan, da bi poprimio smisao, da bi izdržao usporedbe s bližnjima, da bi djeci bio mjerodavan uzor. Dijelom tog mojeg mladenačkog dojma hranila se Giovannina.”

lažljivi život odraslih
lažljivi život odraslih

Novi Netflixov naslov

Nakon megauspjeha romana Genijalna prijateljica, Netflix je požurio kupiti prava i za ovaj njezin rad, a on će službeno biti prikazan od 4. siječnja. Tada na male ekrane stiže istoimena serija od šest nastavaka.

U originalu izvedena na talijanskom jeziku, serija Lažljivi život odraslih prati putovanje tinejdžerice Giovanne i njezine tete Vittorije, omražene od strane djevojčinih roditelja. Njihov međusoban odnos, kao i potraga za identitetom okosnica su radnje. Režiju potpisuje Edoardo De Angelis, a glavne uloge su povjerene Giordani Marengo i Valeriji Golino.

Foto: IMDb, Profil

Učitati još
Zatvori