Čitajte nagrađivanu autoricu fantasyja koju oduševljeno preporučuje G. R. R. Martin

Čitajte nagrađivanu autoricu fantasyja koju oduševljeno preporučuje G. R. R. Martin

„Knjige Robin Hobb dijamanti su u moru cirkona, a svaki je njezin novi roman razlog za slavlje.ˮ Kad takvu pohvalu napiše George R. R. Martin, koji u epskom fantasyju autorice Robin Hobb uživa zajedno s milijunima njezinih obožavatelja, nema bolje preporuke. 

Robin Hobb, pravim imenom Margaret Astrid Lindholm Ogden, poznata je američka spisateljica fantasyja i znanstvene fantastike. Njezina su djela prevedena na više od dvadeset jezika te su osvojila mnogobrojne nagrade diljem svijeta. Među njima je i trilogija Farseer, bestseler New York Timesa, čiji je prvi dio, Ubojičin učenik, objavljen u nakladi Lumena i dostupan u webshopu i svim knjižarama Školske knjige. Drugi dio trilogije, roman Kraljevski ubojica izlazi 7. veljače, a može se nabaviti u prednarudžbi u web-shopu Školske knjige s popustom od 20 posto.  

„Neizmjerno sam ponosna što je Lumen prvi na hrvatskom jeziku objavio djelo autorice koja je nedavno dobila nagradu za životno djelo na području fantasy žanra. Riječ je o prestižnoj nagradi koju dodjeljuje World Fantasy Convection, a dosad su je primili pisci poput Jorgea Luisa Borgesa, Stephena Kinga, Terryja Pratchetta i G. R. R. Martina. Nećete zažaliti nakon što pročitate njezinu moćnu, majstorski ispripovijedanu priču u vrsnom prijevodu Mate Marasa. Robin Hobb je klasik našeg dobaˮ, izjavila je urednica knjige Miroslava Vučić te najavila izlazak romana Kraljevski ubojica

Moć, politika i magija u sjeni prijestolja okosnica su romana smještenih u izmišljeno kraljevstvo Šest Vojvodstava, o kojemu u prvom licu pripovijeda prinčev izvanbračni sin Fitz. On je od oca baštinio nadnaravne sposobnosti koje mu omogućuju da pokorava ljudske umove, što ga čini idealnim kandidatom za svladavanje umijeća savršenog umorstva.

U Jelenjoj Tvrđi, prijestolnici Šest Vojvodstava, stari ratnik Burrich odgaja Fitza za pomoćnika u kraljevoj konjušnici. Fitz je izvanbračni sin princa Chivalryja, koji se zbog nečasne veze s njegovom majkom odrekao prijestolja i povukao u osamu. No kralj Shrewd, Chivalryjev otac, jednog dana odluči uzeti mlado kopile pod svoje. Fitzov se život stubokom promijeni. Danju ga uče otmjenim manirama kraljevske obitelji, a noću ga Chade, kraljev polubrat, poučava umijeću savršenog umorstva. Fitz je izabran, postao je Kraljev čovjek, ubijat će za Kralja i kraljevstvo, nečujno i bez svjedoka. 

Iako ugrožava princa Regala, pretendenta na prijestolje, Fitz je ključna osoba za opstanak kraljevstva jer njegovom krvlju kola nasljedna magija loze Farseer, darovitost zvana Opsjena. 

Podanici kralja Shrewda u stalnoj su opasnosti od pohoda pljačkaša s Crvenih brodova – strašnih ratnika koji haraju morskom obalom i za sobom ostavljaju žrtve lišene svake ljudskosti – a Fitz se ubrzo naglavce baca u bitku za vlastiti život i sudbinu svojih voljenih…

Foto: PR

Učitati još
Zatvori