Ususret ljetnom Journal Book Clubu, donosimo vam popis super knjiga koje želimo pročitati ovog ljeta

Ususret ljetnom Journal Book Clubu, donosimo vam popis super knjiga koje želimo pročitati ovog ljeta

Ljeto je iza ugla, a mnogi od nas već sad slobodne vikende provode na kratkim getaway putovanjima po obali. Uz ručnik, šešir i sunčane naočale, knjiga pod rukom je must ovog ljeta. Tijekom cijele godine skupljamo književne preporuke i best of iz ponude naših nakladnika, a krajem svakog mjeseca ti pothvati kulminiraju Journal Book Clubom. Naš mali klub, osmišljen za sve ljubitelje književnosti koji u šetnji gradom uvijek nekako zalutaju u knjižare, donio nam je već nekoliko ugodnih razgovora s gošćama koje su nam se pridružile i vama – čitateljima.

Sve smo bliže ljetnom izdanju Journal Book Cluba u kojem ćemo vam predstaviti interesantan razgovor o ljetnim knjigama i preporukama što pročitati ovog ljeta. Tom ćemo vas prilikom razveseliti odličnim knjigama koje ćete moći osvojiti. Za razliku od prijašnjih book clubova kad smo vam priredili jedan bestseller, u ljetnom izdanju bit će moguće osvojiti jednu od tri knjige koje su oduševile čitatelje i publiku.

O svim detaljima Journal Book Cluba izvijestit ćemo vas vrlo brzo i zato stay tuned!

Dotad smo za vas izdvojili knjige za ljeto 2021. koje već možete pronaći u našim knjižarama ili vrlo brzo stižu!

On, Jess Kidd

Iz pera irsko-engleske književnice stiže priča smještena u 70-e godine. Tajanstveni roman u nakladi Hena coma oduševljava humorom, ali istovremeno vas vuče da okrenete stranicu zahvaljujući napetosti kojom je priča prožeta. U živopisno irsko mjestašce Mulderrig sedamdesetih godina stiže nepoznat, ali naočit dablinski šarmer duge kose, s cigaretom u ustima, i ne treba dugo da zapne za oko svima koji ondje obitavaju. Ali dok u mnogima svojom pojavom izaziva simpatije, u drugima budi tihu sumnju i nesavladiv nespokoj. Jer on nije došao turistički – on traži odgovore.

Sumnja, Ashley Audrain

Uskoro u prodaju stiže knjiga Sumnja autorice Ashley Audrain. Svjetski bestseller, obiteljska drama i triler s izvrsnim ocjenama bez sumnje je na našoj wish listi već neko vrijeme. Uskoro u prodaju stiže knjiga Sumnja autorice Ashley Audrain. Svjetski bestseller, obiteljska drama i triler s izvrsnim ocjenama bez sumnje je na našoj wish listi već neko vrijeme. Knjiga prati Blythe Connor koja je odlučna u tome da će biti majka kakvu nikad nije imala. Međutim, već u prvim danima majčinstva Blythe shvaća da njezino dijete nije kao ostala djeca. Ili ona to samo umišlja?

Zbogom, Hemingway, Leonardo Padura

Ako ste ljubitelji književnosti, a poglavito krimića – ime Leonardo Padura zasigurno vam se više puta našlo na TBR listi. Njegove priče s Mariom Condeom u glavnoj ulozi oduševljavaju čitatelje, a Zbogom, Hemingway vodi nas u Kubu 60-ih godina prošloga stoljeća. Kubanski istražitelj Mario Conde napustio je službu nakon godina rješavanja zahtjevnih slučajeva i odlučio se posvetiti pisanju. Jedan je od njegovih književnih uzora i Ernest Hemingway. Jednoga dana na Hemingwayevu kubanskom imanju velika kiša na vidjelo izbaci ostatke tijela stare oko 40 godina, taman iz vremena piščeva boravka na Kubi, a Conde kreće u razotkrivanje stare tajne.

Čudan hotel, Eimear McBride

Čudan hotel vodi nas u London, Pariz, Moskva, Berlin, Zagreb i brojne druge gradove. Kroz svaki taj grad vodi nas život bezimene žene i njezin boravak u neobičnim hotelima. Žena koja je svjesna da je pogrešno dozvoliti sjećanju ulazak u život, pa ipak u potrazi za davno izgubljenim vremenom obilazi hotelske sobe s jednog kraja svijeta na drugi, od jednog minibara do drugog, od jednog mutnog svjetla nad krevetom do drugog, od jednog hotelskog balkona do drugog. Sjajan roman govori o brojnim temama, a stil pisanja pohvalio je i The Guardian.

Klara i sunce, Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro 2017. je godine osvojio Nobela za književnost, a Klara i Sunce njegov je prvi roman nakon takvog uspjeha. Radnja prati Klaru, proizvod umjetne inteligencije koja ima nevjerojatne sposobnosti opažanja. U jednog trgovini oprezno promatra ponašanja onih koji lutaju trgovinom i kupuju te onih koji samo prolaze na ulici, a nada se da će jednom neki kupac, neko dijete odabrati baš nju. Duhovit i slojevit roman donosi dirljiv i human pogled na svijet iz perspektive nečeg sasvim umjetnog.

Nevidljivi život Addie LaRue, V.E. Schwab

Nevidljivi život Addie LaRue autorice V.E. Schwab već se dugo vrti po Instagram profilima i YouTube kanalima stranih, ali i regionalnih book blogera. Na Goodreadsu trenutno ima ocjenu od čak 4.3 i više od 220 tisuća recenzija, a jedva je čekamo dodati na police vlastitog reading cornera.  Priča koja kombinira povijesne i one fantastične smještena je u više vremenskih točaka. Addie LaRue prvenstveno upoznajemo u Francuskoj 1714. godine kad u trenutku očaja sklapa neobičnu pogodbu zbog koje joj je i vječna mladost zagarantirana, ali pod jednim uvjetom: svatko koga susretne, ubrzo će ju potpuno zaboraviti.

Moja godina odmora i opuštanja, Ottessa Moshfegh

Knjiga Moja godina odmora i opuštanja bila je jedno od najvećih iznenađenja u našem Journal Book Clubu. O njoj su razgovarale Tea Špoljar (Delighted Bookwarm), Ana Jembrek (Knjige su moj svijet) I naša kolumnistica Ilina Cenov, a knjiga je vrlo brzo prošarala i Journalovu redakciju. Zašto biste joj trebali dati priliku I zašto bi vam mogla postati najbolja knjiga koju ste pročitali ovog ljeta otkrijte ovdje.

Sladoledar, Katri Lipson

Jedna šarmantna priča koja će vas oduševiti pitkošću. Autorica Katri Lipson smjestila je roman Sladoledar u Čehoslovačku 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, a događaji koje pratimo protežu se sve do današnjice. Simpatična knjiga usmjerena je na filmsku ekipu koja nakon Drugog svjetskog rata snima film. No, postoji caka: Redatelj želi raditi bez scenarija, a film se snima kronološkim redom, tako da glumci ne mogu ni naslutiti sudbinu svojega lika. Glumci istodobno izmišljaju i žive život svojih likova – ali može li život tih izmišljenih likova postati stvarniji i od same stvarnosti?

Ljeto u Provansi, Lucy Coleman

Za ljubitelje onih knjiga koje nas vode na bajkovite lokacije nema boljeg odabira od knjige Lucy Coleman, Ljeto u Provansi. Čitko ljetno štivo bit će pravi gušt čitati na plaži i sasvim se opustiti. Fern i Aiden žive uobičajenim životom, pritisnuti svakodnevnim obvezama što ga brak sa sobom nosi. Ali iznenadni dobitak na lutriji promijenit će sve. Na površinu izbijaju sve različitosti njihovih karaktera i ono što od budućnosti očekuju. Aiden želi putovati svijetom, što zbog Fernina straha od letenja dotad nije mogao. Zato predloži godinu slobode u braku tijekom koje će oboje slijediti svoje snove.

Bijelo se pere na devedeset, Bronja Žakelj

Roman Bronje Žakelj dokaz je da moramo češće posezati za domaćih i regionalnim autorima. Pročitali smo ga ranije ove godine i naša je topla preporuka za nadolazeće ljetne mjesece. Nerijetko duhovita, dirljiva I topla autobiografska priča posebno će oduševiti one koji su odrastali u 80-im godinama u Jugoslaviji. Utiske i dojmove odlično je sročila Journalova kolumnistica Ilina Cenov – pronađite ih ovdje!

Ulov, M.T. Logan

Što je ljeto bez kvalitetnog trilera? Kratka poglavlja, napetost i brzi tempo karakteristike su ovog odličnog trilera koji je dobio vrlo dobre ocjene – kako kritike, tako i publike. Ed je obiteljski čovjek koji živi mirnim životom sa suprugom i kćeri, mladom učiteljicom. Ali jedan događaj iz prošlosti zauvijek je obilježio cijeli obitelj. Kad kći Abbie upozna roditelje sa svojim novim partnerom Ryanom, Edu ne treba puno da ga počnu kopkati rane iz prošlosti. Jer Ryan mu je sumnjiv, a on neće dopustiti da se nešto loše dogodi jš jednom njegovom djetetu.

Standardan život, Olja Savičević Ivančević

Odnedavno je u Knjižari Fraktura moguće posegnuti za novim djelom Olje Savičević Ivančević, jedne od naših trenutno najplodnijih pjesnikinja. Autoričina knjiga pjesama u prozi komentira bezvremenske teme ljubavi, smrti, straha i hrabrosti kroz motive i zgode iz našeg (ne)običnog života. Olja Savičević Ivančević prošle je godine osvojila nagradu za najbolji strani roman u Francuskoj za izvrsni Adio kauboju, a Standardan život svakako će nam se pronaći ovog ljeta pod rukom.

Foto: Fraktura, Stilus knjiga, Naklada Ljevak, Mitopeja, Sonatina, Vuković&Runjić, Pexels

Učitati još
Zatvori