10 književnih naslova uz kojih ćete lakše provesti novogodišnje odluke
10 književnih naslova uz kojih ćete lakše provesti novogodišnje odluke

10 književnih naslova uz kojih ćete lakše
provesti novogodišnje odluke

Nova godina, novi početak – koliko smo samo puta čuli ovu izreku. Uz nju se učestalo veže i donošenje novogodišnjih odluka te naša spremnost da u svoju svakodnevicu unesemo određene promjene. Ako ste se odlučili na spomenuti korak, a trebate poticaj možda ga pronađete u književnim naslovima – samopomoći, koje donosimo u nastavku.

čitanje knjiga

Planina si ti

Bestseler autorice Brianne Wiest, savršen je putokaz za razumijevanje zašto se sabotiramo, kada to radimo i kako da prestanemo – zauvijek. Planina je stoljećima služila kao metafora za velike izazove koje valja savladati. Ova knjiga objašnjava nam kako učiti iz štetnih navika, izgraditi emocionalnu snagu, naučiti razumjeti rad našeg mozga i tijela te otpustiti prošlosti da bismo ostvarili svoj puni potencijal.

knjiga samopomoć

Umijeće odmaranja

Kako postići ravnotežu u užurbanom svijetu otkriva nam knjiga koja čitateljima poručuje kako odmor nije luksuz, već potreba. Nagrađivana autorica Claudia Hammond pomno je istražila 10 najpopularnijih načina odmaranja i otkrila kako ih znanost podupire. Ujedno nam nudi najbolji recept za odmor te načine kako unijeli u svoj život toliko nužnu ravnotežu.

knjiga samopomoć

I pad je let

Knjiga koja obuhvaća osobne priče i anegdote dva omiljena učitelja meditacije, čitatelje podučava kako se suočiti sa životnim poteškoćama. Iz njihovih iskrenih, velikodušnih učenja naučit ćete kako živjeti punim plućima – pa i procvjetati – čak i kad se pred vama prostire strm i samotan put.

knjiga samopomoć

Prestanite živjeti na autopilotu

Život vam možda izgleda uspješno, roditelji i prijatelji možda čak misle da vam teku med i mlijeko, ali vi skrivate istinu: više vam ni do čega nije stalo. Pred vama su dvije mogućnosti: prepuštanje polaganom samouništenju ili donošenje odluke da ćete promijeniti smjer. Nikad nije prekasno opet pronaći ono što vas pokreće. Knjiga međunarodno poznatog govornik Antonija Nevesa potaknut će vas na suočavanje sa surovom istinom o tome kako ste dospjeli tu gdje jeste.

knjiga samopomoć

Čudesno jutro

Knjiga koju se naširoko smatra jednom od onih koje će vam definitivno promijeniti život donosi nam možda najjednostavniji način da postignemo sve što smo ikad željeli, brže nego što smo mislili da je moguće. Čitateljima otkriva šest navika koje će im promijeniti život prije 8 ujutro.

knjiga samopomoć

Kintsugi

Kintsugi je drevno japansko umijeće popravljanja slomljene keramike koja se spaja pomoću zlata, ostavljajući tako jasno vidljive tragove obnove koja simbolizira krhkost, snagu i ljepotu. Psiholog Tomás Navarro potiče nas da na isti način pristupimo svom životu. Pomoću kintsugija autor izlaže suosjećajan i kontemplativan pristup patnji te čitateljima pomaže pretvori bolno iskustvo u snagu i mudrost.

knjiga samopomoć

Unfu*k Yourself – Sredite se

U ovom izravnom priručniku Gary John Bishop nudi alate i savjete potrebne da razbijete okove koji vas sputavaju i postanete istinska i sređena inačica sebe. “Probudite čudo u sebi”, savjetuje vam. Ova knjiga nudi osvježavajuć, izravan pristup koji će vam pomoći da prevladate samonametnuta ograničenja.

knjiga samopomoć

Umijeće stvaranja uspomena

Svake godine na raspolaganju imamo točno određeni broj dana. Neki prođu posve neprimjetno, drugi nam se zauvijek usijeku u pamćenje… Probudimo li svoja osjetila, iskoristimo li moć prvih iskustava i osvijestimo li sve što proživljavamo i osjećamo, vjerojatnije je da ćemo zadržati svoje sretne uspomene. Meik Wiking će vam pokazati kako stvarati sretne uspomene i ono najvažnije – kako ih čuvati.

knjiga samopomoć

Znanost hodanja

Svi mislimo da znamo hodati! No preispitamo li iskreno svoje navike uvidjet ćemo da – čak i ako smo predani hodači – obično zapnemo u rutini. Majstorski ispreplićući znanstvene dokaze, vlastita iskustva i povijesne anegdote, nagrađivana autorica Annabel Streets čitatelje poziva na hodanje. Tjelesno i duševno zdravlje su sretne nuspojave, kaže ona, a radosti hodanja mnogo su veće od brojenja koraka.

knjiga samopomoć

Život je dar

U ovoj zbirci od sto priča grčki poduzetnik i motivacijski govornik Stefanos Xenakis s čitateljima dijeli transformativan pogled na svijet koji mu je pomogao da pronađe svrhu i smisao u svakodnevnim životnim trenucima. Humana, suosjećajna i duboka, ova knjiga  je holistički vodič za tijelo, um i dušu.

knjiga samopomoć

Foto: PR

Učitati još
Zatvori