Knjige koje će vam noći učiniti maksimalno romantične

Knjige koje će vam noći učiniti
maksimalno romantične

Od majstora romanse Nicholasa Sparksa preko New York Times bestsellera pa do knjige prema kojoj se snimio jedan od najromantičnijih filmova prošlih godina, donosimo pet prijedloga koja ćete u dahu pročitati.

Every Breath, Nicholas Sparks

Majstor romanse i autor romana The Notebook potpisuje još jedno romantično djelo – Every breath. Priča prati Hope Anderson i Tru Walls kada se njihovi životni putevi sretnu u Sunset Beachu,  u Sjevernoj Carolini. Privlačnost između njih je električna, jaka, no nalaze se u različitim trenucima svoga života tako da moraju donijeti odluke koje bi mogle ugroziti njihovu osobnu sreću. Napet, uzbudljiv i jako romantičan roman – idealan za početak ovog  niza romantičnog čitanja.

 

Call Me By Your Name, André Aciman

Ako do sada niste pročitali roman prema kojemu je snimljen popularan i nagrađivan istoimeni film, sada tu grešku morate ispraviti. Iako su likovi i radnja isti, doživljaj priče je nešto drugačiji od filma. Nekima je čak više romantičan od filma.

Eleanor & Park, Rainbow Rowell

Kako izgleda prva ljubav i hoće li se oduprijeti svim životnim nedaćama podsjeća nas ovaj bestseller New York Timesa.

Novel Women, Between Friends Book Club

Osnivačica književnog kluba, Bri, mora se ‘pozabaviti’ s prekrasnom ženom koja jednostavno ne želi prestati zavoditi njezinog supruga, Stacie se upravo ludo zaljubila (i svježe se razvela), Tess je udovica koja se zaljubi u svog kućnog majstora, dok se Charlotte zaklela na život bez ljubavi i romanse, posebno nakon iznimno bolnog razvoda. Ava gleda svijet kroz ružičaste naočale i ne vidi da joj suprug bezočno laže i Hanna se zaljubljuje u trenera nogometa svoje kćeri, a sve nakon šesnaest godina braka i života ispunjenog poslom i samo poslom. Jedino zajedničko što ove žene imaju jest da su članice književnog kluba. I najveća fora u cijeloj priči jest da su knjigu i napisale žene iz književnog kluba! Autorice su Kim Sullivan Harwanko, Patty Vrana, Fran Furtado, Denise Panyik-Dale i Jeanne Ann i sve su članice Between Friends Book Club.

Me Before You, Jojo Moyes

This New York Times bestseller koji se prodao u preko pet milijuna primjeraka donosi srcedrapateljsku priču o Louisa Clark, obične djevojke koja počne raditi kod i za paraplegičara Willa Traynora… Roman koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Zabilježite si u plan čitanja i nastavak – After You.

Foto: Unsplash, promo

Učitati još
Zatvori