Knjiga tjedna: ‘Writers and Lovers’ oduševit će nostalgičara u vama i zabaviti vas pogledom na ‘adulthood’

Knjiga tjedna: ‘Writers and Lovers’ oduševit će nostalgičara u vama i zabaviti vas pogledom na ‘adulthood’

Pred nama je još jedan izbor Journalove knjige tjedna! Nakon što smo ovog ljeta čitali napete trilere, ali i izvrsne suvremene romane poput ‘Queenie’, vrijeme je za nešto što će nas odvesti natrag u vrijeme, ispuniti nostalgijom i zaokružiti nam ljetnu priču i vibru.

‘Writers and Lovers’ autorice Lilly King upravo je takvo knjiško putovanje!

Jedna od najboljih knjiga godine

Romani o izgubljenim, mladim autorima koji pokušavaju napisati roman pri čemu ih zaustavljaju razne prepreke već su davno prerasli u klišej. Ipak, roman Lilly King koji govori upravo o takvoj temi izdvaja se iz te ‘ofucane’ rupe i to toliko da su ga brojni kritičari svrstali među najbolje knjige 2020. godine. Iako je naglasak na potanko razrađenoj protagonistici i radnji, istovremeno publika hvali i stil pisanja.

Nakon romana ‘Euphoria’ koji joj je donio silne nagrade, Lilly King donosi još jedan bestseller. Roman prati Casey Peabody, ženu u 30-im godinama koja je iznenada izgubila majku i u neobičnim okolnostima stigla u Massachusetts na ljeto 1997. godine. Iako su joj predviđali blistavu budućnost, sada konobari i živi u malom, prljavom sobičku u kojem radi na romanu koji piše već šest godina. Kad se uplete u odnos s dva potpuno drugačija muškarca, svakodnevica joj se dodatno komplicira. Casey još uvijek, s 31 godinom, pokušava nostalgično živjeti kreativniji, ‘umjetnički život’ za razliku od njezinih prijatelja koji su se odavno prebacili u ‘odraslu’ fazu života.

‘Writers and Lovers’ tako prikazuje zbunjujući i ponekad zastrašujući period između dvije životne faze, a odlikuje se britkim humorom, karizmatičnim likovima i intrigantnim stilom pisanja. Vodi nas, uz to, na nostalgično putovanje u 90-e godine!

Foto: Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori