Knjiga tjedna: Oduševila nas je vijest o dolasku jedne od najboljih knjiga prošle godine u naše knjižare

Knjiga tjedna: Oduševila nas je vijest o dolasku jedne od najboljih knjiga prošle godine u naše knjižare

U posljednjih nekoliko tjedana u naše je knjižare stiglo hrvatsko izdanje brojnih svjetskih bestsellera. Nakon što smo vam nedavno kao Journalovu knjigu tjedna predstavili roman Moja godina odmora i opuštanja Ottesse Moshfegh, razveselio nas je dolazak još jednog obožavanog romana.

Nevidljivi život Addie LaRue autorice V.E. Schwab već se dugo vrti po Instagram profilima i YouTube kanalima stranih, ali i regionalnih book blogera. Na Goodreadsu trenutno ima ocjenu od čak 4.3 i više od 220 tisuća recenzija, a jedva je čekamo dodati na police vlastitog reading cornera.

Nevidljivi život Addie LaRuefantasy žanr na drugačiji način

Djelo V.E. Schwab na listu bestsellera stavile su novine poput New York Timesa i The Washington Posta, a iako je fantasy kao žanr specifičan, Nevidljivi život Addie LaRue osvojio je široku publiku. Priča koja kombinira povijesne i one fantastične smještena je u više vremenskih točaka. Addie LaRue prvenstveno upoznajemo u Francuskoj 1714. godine kad u trenutku očaja sklapa neobičnu pogodbu zbog koje joj je slobodna i vječna mladost zagarantirana, ali pod jednim uvjetom: svatko koga susretne, ubrzo će ju potpuno zaboraviti.

Addie počinje putovati u brojna mjesta i gradove, upoznaje svakojake likove i pokušava, unatoč pogodbi, ostaviti trag u povijesti pa tako upravo ona postaje muza slikara i velikih pjesnika. Međutim, nakon više od 300 godina susreće mladića u maloj knjižari u New Yorku koji je se – sjeća. Time započinje njezina nova priča, ljubavna osobna i povijesna kojom roman nadilazi granice žanra fantastike. Štivo se čini idealnim za one koji su oduševljeno čitali The Time Traveler’s Wife. Čitatelji su oduševljeni mnogočime u knjizi koju je Schwab pisala desetak godina. Od radnje koja ide polako, ali se fokusira na do detalja razrađene likove, do poetičnog izražaja u pisanju.

Već ćemo ovih dana potražiti primjerak u nekoj od knjižara!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori