Knjiga tjedna: ‘Long Bright River’ je naš novi najdraži triler

Knjiga tjedna: ‘Long Bright
River’ je naš novi najdraži triler

Liz Moore već je poznata po svojim romanima ‘Heft’, ‘The Unseen World’ i ‘The Words of Every Song.’ Međutim, ove je godine objavila svoje novo djelo na kojem je radila čak 10 godina.

Moore je ideju o romanu dobila još 2009. godine kad je s fotografom Jeffreyjem Stockbridgeom posjetila Kensington, naselje u Philadelphiji obilježeno velikim brojem ovisnika o opioidima, opasnostima na ulicama, predoziranjem i seksualnim prijestupima. ‘Long Bright River’ nastao je tako na temelju njezinih intervjua i vlastitog iskustva sa stanovnicima naselja. Iako je roman u suštini triler, može ga se klasificirati i kao društveno angažiranu obiteljsku dramu.

Knjiga nas vodi koz odnos dvije sestre čiji životi ne mogu biti veće suprotnosti. Kacey živi na ulicama kaotičnog naselja u Philadelphiji, istim ulicama kojima Mickey hoda u policijskoj odori. Nisu u dobrim odosima i više se ne čuju, ali Mickey nikad nije prestala misliti na svoju sestru. U naselju se počinje događati niz misterioznih ubojstava, a onda i Kacey nestane. Njezina sestra postaje opsjednuta slučajem i pokušava je na sve načine pronaći prije nego što završi na popisu žrtva. Uz silnu napetost, knjiga nas također vodi u njihovo djetinjstvo i odrastanje te korak po korak otkriva što je razdvojilo dvije sestre.

Emotivna i napeta, a istovremeno kritički nastrojena prema društvenoj zbilji, ‘Long Bright River’ je odličan odmak od ljetnih knjiga u kojima smo uživali tijekom godišnjih odmora. Ako ste, ipak, još uvijek u ljetnoj vibri ili ste raspoloženi za pitke i zabavne priče, provjerite koje vam najljepše young adult knjige preporučamo.

Foto: Instagram, Amazon

Učitati još
Zatvori