Knjiga tjedna: Izašla je jedna od najiščekivanijih knjiga 2021. po kojoj će Netflix snimati seriju

Knjiga tjedna: Izašla je jedna od najiščekivanijih knjiga 2021. po kojoj će Netflix snimati seriju

Knjige tjedna koje vam prezentiramo uvijek su naslovi za koje vjerujemo da će vas ugodno iznenaditi, uvući vas u neki drugačiji svijet ili pak potaknuti na razmišljanje o razno raznim dirljivim, društvenim ili osobnim temama. Posebno nas veseli kad knjigu koja nam zapne za oko uskoro dobiva i streaming inačicu na Netflixu ili nekom drugom divu. Upravo je to slučaj s knjigom ‘Firekeeper’s Daughter’ autorice Angeline Boulley.

Jedna od najiščekivanijih knjiga 2021.

Znamo da je young adult žanr odavno nadišao granice teen književnosti i njegovi najistaknutiji naslovi progovaraju o kontroverznim temama, ali na pitak način i uvijek kroz šarmantne likove. Neke izvrsne YA romane izdvojili smo ovdje, a knjiga ‘Firekeeper’s Daughter’ već je neko vrijeme na listama najiščekivanijih romana 2021. godine.

Tim više što će na Netflixu izaći serija snimljena po priči, a na produkciji će raditi upravo kompanija Baracka i Michelle Obame! Čak je i Reese Witherspoon odabrala roman za svoj poznati book club, a kad je isto učinila s knjigama Celeste Ng – one su eksplodirale na društvenim mrežama.

Knjiga ‘Firekeeper’s Daughter’ – kombinacija YA žanra, drame i trilera

Priča nas upoznaje s 18-godišnjom Daunis Fontaine, kćeri američkih domorodaca, koja se osjeća kao da nikad potpuno ne pripada. Niti u grad u kojem živiti, niti u Ojibwe rezervat. Odlazak fakultet predstavlja novu šansu, ali sanjarenje o tom planu naprasno prekida obiteljska tragedija zbog koje Daunis mora ostati sa svojom majkom. Svakodnevica joj postaje malo uzbudljivija i lakša kad upozna Jamieja.

Iako grade sve bliži odnos, stvari se preko noći mijenjaju kad Daunis postaje svjedokom ubojstva i mora sudjelovati u istrazi FBI-ja zbog pojave nove, opasne droge na ulicama. Pod pritiskom odluči krenuti na undercover zadatak s vlastima, ali to ju tjera da se suoči sa svojim korijenima i prošlošću, a istovremeno shvaća da potraga za krivcem nije tako crno-bijela. Uskoro otkriva novi dio svog identiteta i polako shvaća koliko je daleko spremna otići za svoju zajednicu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori