Knjiga tjedna: Divna kolekcija ilustracija koju želimo na našoj polici

Knjiga tjedna: Divna kolekcija ilustracija
koju želimo na našoj polici

Naša knjiga tjedna neprestano varira između žanrova i formata; redovito pronalazimo intrigantne trilere ili krimiće oko kojih nastaje hype, a istovremeno kopamo razne ljubavne romane i young adult priče koje svi vole. Ilustrirane knjige ne nađu se tako često u našim preporukama, ali zbirka ‘Excuse Me’ Liane Finck potpuno nam je ukrala pažnju.

Knjiga ilustracija poznate umjetnice

Liana Finck poznata je američka ilustratorica i autorica karikatura, a s njenim smo se radovima upoznali u renomiranim američkim novinama The New Yorker. Njezine ilustracije inspirirane svakodnevnim životom i socijalnom tematikom nerijetko krase nasovnicu tih novina, a popularni magazin Vulture prozvao ju je senzacijom.

Finck na Instagramu prati više od 500 tisuća ljudi, a na toj platformi redovito objavljuje svoje radove. Prvu je knjigu ‘A Bintel Brief’ objavila je još 2014., a zatim je uslijedila ‘Passing Humans’ koju su popratile relativno pozitivne kritike. Zbirka ilustracija ‘Excuse Me’ zadobila je najviše pažnje. Interesantno je da je Finck ilustrirala i albume glazbenika, najpoznatije cover za singl ‘Stuck with U’ Ariane Grande i Justina Biebera.

Excuse Me: Cartoons, Complaints, and Notes to Self 

Knjiga ilustracija sadrži više od 500 radova 35-godišnje američke umjetnice. Njezini crteži uvijek se temelje na zajedničkom doživljaju svijeta i svakodnevice i osvrću se na razne sfere života pojedinca u društvu. Possljednja zbirka podijeljena je na nekoliko tematskiih poglavlja: ‘Love ad Dating, ‘Animals’, ‘Art and Myth Making, ‘Humanity’, ‘Time, Space and How to Navigate Them’, ‘Gender and Other Politics’ te ‘Strangeness, Shyness, Sadness’ i ‘Notes to Self.’

Komentari na Goodreadsu dokaz su da je posebnost knjige upravo taj relateable faktor! U nekim se njezinim ilustracijama baš svi možemo pronaći, univerzalne su, duhovite, a istovremeno dirljive u prikazu specifičnih životnih situacija.

Za svaku emociju, raspoloženje i situaciju – Liana Finck pripremila je ilustraciju i mi jedva čekamo imati ovu policu u našoj book kolekciji!

Foto: Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori