Prvi pogled na naslovnicu nove knjige Sally Rooney

Prvi pogled na naslovnicu nove
knjige Sally Rooney

U siječnju smo vam oduševljeno prenijeli vijest da dolazi nova knjiga Sally Rooney, jedne od trenutno najvažnijih autorica na svjetskoj književnoj sceni. Njezine knjige Normal People (po kojoj je snimljena uspješna serija) i Conversations With Friends, pročitali smo u dahu, a teme koje obrađuje na samo njoj svojstven način i pogled specifične generacije na današnjicu, etiketirali su je kao jednu od najboljih novih autorica.

Nova knjiga Beautiful World, Where Are You sad je dobila i službenu naslovnicu!

Nova knjiga Sally Rooney koju jedva čekamo

nova-knjiga-Sally-Rooney

Izdavač Faber and Faber jučer je na Instagramu prvi put pokazao naslovnicu knjige koju jedva čekamo. Kao i one dosad, krase ju simbolične ilustracije, a ovog ju je puta dizajnirala kreativna direktorica Fabera, Donna Payne, dok je za ilustracije zaslužna umjetnica Manshen Lo.

Radnja knjige smještena je, kao i dosadašnje njezine priče, u Dublin. Vrti se oko četiri glavna lika; spisateljice Alice, njezine najbolje prijateljice Eileen te njihovih ljubavnih simpatije Felixa i Simona, dok pokušavaju balansirati ljubavlju, poslom i identitetima u današnjici. Knjiga bi trebala biti prožeta i temama svojstvenim današnjim generacijama, primjerice, nesigurnostima oko budućnosti i političke realnosti koju žive.

Knjiga nas očekuje na jesen, točnije 7. rujna, a već je dostupa u pretprodaji!

Foto: Faber and Faber, Profimedia.hr, Instagram

Učitati još
Zatvori