Iza nas je još jedan Journal Book Club koji nam je otkrio sve detalje ove hit knjige

Iza nas je još jedan Journal Book Club koji nam je otkrio sve detalje ove hit knjige

Polako se približavamo kraju 2021. godine tijekom koje smo pročitali brojne izvrsne knjige u sklopu Journal Book Cluba. Izdanje našeg omiljenog književnog kluba u studenom bilo nam je specifično iz nekoliko razloga – napokon smo u ruke primili knjigu koju već mjesecima imamo na TBR listi, a prvi smo se put okupili u novouređenom Journalovom uredu u Centru Kaptol. Budući da se polako približavamo onoj pravoj božićnoj groznici, već su ovo izdanje book cluba uljepšale lampice na boru i elegantni vjenčići, a ugodnu atmosferu zaokružili su prikladni mirisni štapići, svijeće i domaći keksi.

Ovog je puta naš književni susret bio u znaku bestselling romana Hamnet autorice Maggie O’Farrel koji smo čitali u izdanju Profil knjige. Raskošna knjiga smještena u elizabetansku Englesku izazvala je dinamičan razgovor koji su naši čitatelji mogli pratiti uživo na YouTube kanalu Journal.hr-a. Aduti ovog izdanja bili su, bez sumnje, gosti od kojih je svatko imao svoje viđenje knjige, dijelove i prizore koji su im se posebno urezali u pamćenje.

Ilina, Ivana i Dalibor o Hamnetu

Journalova dugogodišnja kolumnistica i moderatorica Journal Book Cluba Ilina Cenov kroz razgovor je provela Ivanu Lulić i Dalibora Jakusa. Ovi kreativci koji uspješno balansiraju svijet kulture, komunikacija, PR-a i umjetnosti pridružili su nam se u osmom po redu susretu. Kroz razgovor s Ilinom otkrili su nam kako gledaju na književnost, budući da su oboje i sami autori: o Daliborovoj knjizi Kraljev gambit već smo vam pisali, dok smo s Ivaninom poezijom upoznati zahvaljujući njezinom Instagram profilu Ivana i knjige.

Roman autorice Maggie O’Farrell ponukao je različita mišljenja svojom interpretacijom događaja iz života Williama Shakespearea. Nakon što je izašla 2020. godine, knjiga je oduševila književne kritičare, ali i book blogere i ostale koji dijele ljubav prema knjigama na društvenim mrežama. Inspiriran stvarnim događajima i likovima, O’Farrell nam donosi priču koja tek počinje sudbinom Shakespeareovog sina Hamneta, a grana se u obiteljsku sagu i dramu zbog koje ćete nerijetko imati knedlu u grlu i ostati pod dojmom još neko vrijeme nakon što zatvorite knjigu. Knjiga nas uranja u bračni odnos Hamnetove majke Agnes i njegovog oca, prepreke unutar obitelji, progovara o odnosu sestara i braće, životu i položaju žene, a na nezaboravan način upravo o temi tugovanja.

Ako ste propustili ovaj Journal Book Club…

Uoči book cluba, naših 10 sretnih čitateljica osvojilo je hvaljeni roman u nagradnoj igri u suradnji s nakladnikom Profilom stoga su za live prijenos mogli pripremiti pitanja za naše goste i komentirati pročitano. No, baš svaki knjigoljubac može uživati u književnom razgovoru i otkriti detalje romana, bez da si ‘spoila’ samu radnju knjige. Ako vas roman Hamnet intrigira, a još niste nabavili knjigu, Journal Book Club možete i dalje gledati na YouTube kanalu. Ne sumnjamo da će vam otkriti je li ovo knjiga za vas i tko će posebno u njoj uživati!

Stay tuned jer vam uskoro donosimo posebno božićno izdanje Journal Book Cluba koje će biti raskošnije no ikada…

Video produkcija: Broadcast

Foto: Journal.hr

Sadržaj nastao u suradnji s:

A1: https://www.a1.hr/

Profil knjiga: https://www.facebook.com/ProfilKnjiga/

Učitati još
Zatvori