Sanja, Barbara, Nives i Ilina donose ideje za ljetno štivo, a jednu od top tri knjige možete osvojiti i vi

Sanja, Barbara, Nives i Ilina donose ideje za ljetno štivo, a jednu od top tri knjige možete osvojiti i vi

Prije nekoliko smo dana najavili još jedno izdanje Journal Book Cluba, ovog puta u specijalnom ljetnom ruhu. Uz sve intenzivije ljetne temperature, većina se nas mentalno već sad priprema za godšnji odmor, polako odbrojavamo dane, a oni koji bez dobre knjige ne idu na odmor – skupljaju last minute preporuke ljetnog štiva. Journal Book Club donosi upravo najbolji razgovor o pričama idealnima za popuniti poslijepodne uz more.

Za razliku od uobičajenih izdanja našeg književnog kluba kad bi desetak sretnih čitateljica ili čitatelja osvojilo knjigu prije samog druženja, ovog puta spremamo posebno iznenađenje za vas: tri najbolje ljetne knjige otkrivamo vam u Journal Book Club susretu koji će se dogoditi 29. lipnja u 18 sati! Čak 15 čitatelja ili čitateljica osvojit će jednu od top tri Journalove ljetne knjige koje će komentirati naše gošće: Sanja Srdić Jungić, Barbara Tolić i Nives Čavić uz Ilinu Cenov kao moderatoricu razgovora.

Najbolje ideje za ljetno štivo iz prve ruke

Pravi su aduti još jednog JBC-a njegove gošće, a ovog se puta našoj moderatorici i kolumnistici Journala, Ilini Cenov, pridružuju čak tri gošće! Među onima su koji na mjesečnoj bazi ‘gutaju’ naslove raznih žanrova, prate knjiška događanja, ali i kulturu generalno pa smo tako sigurni da će razgovor o ljetnom štivu proizaći od strane onih koji knjigu doista poznaju.

Prvi nam se put pridružuje Sanja Srdić Jungić, autorica čak dva romana koja već godinama radi u knjiškoj branši. Svojim je pitkim i šarmantnim knjigama Zvijezde među nama i Ti si moje sve ugodno iznenadila hrvatsku publiku koja preferira ljubiće. Njezine su knjige prožete vlastitim iskustvom, a volimo je pratiti i zbog raznovrsnog book contenta koji dijeli na svojim društvenim mrežama. Kao netko tko ima bogato iskustvo u radu s knjigama, ne sumnjamo da će za nas imati brojne preporuke i vrlo interesantne komentare na jednu od Journalove top tri knjige ljeta.

Uz Sanju, prvi ćemo se put družiti i s Barbarom Tolić. Sukreatorica je popularnog profila Hrvatski za svaku upotrebu na kojem svakodnevno, s prijateljicom i kolegicom Željkom Jeličanin, dijeli raznorazne jezične crtice i zanimljivosti iz književnosti za gotovo 15 tisuća pratitelja. Nama je posebice zapeo za oko njezin rad na blogu Književne kritičarije na kojem dijeli kritike, novosti, intervjue i razne zanimljivosti iz književnosti i pop kulture, također u suradnji sa Željkom.

U Journal Book Club vraća se naša Nives Čavić s Instagram profila Budi_kulturan! Nakon što nas je u proljetnom izdanju oduševila svojim komentarima i diskusijom o romanu Nizozemska kuća, Nives smo pozvali da s nama podijeli svoje ljetne preporuke, ali i da svoj osvrt na jednu od Journalove top tri knjige ljeta. Budi kulturan omiljena je Instagram destinacija za sve kojima je najdraži izlazak iz kuće onaj u kazalište, knjižare, galerije i slično. Veselimo se ponovnom druženju s Nives čiji profil nastavljamo pratiti i tijekom cijelog ljeta za brojne kulturne preporuke.

Razgovor će ponovno moderirati i voditi Journalova kolumnistica Ilina Cenov, jedna od onih kojima čitanje nije tek hobi kojim se bave kad stignu, već konstanta zbog koje i najrazličitija štiva može analizirati do detalja. Baš zato volimo njezine recenzije koje već dugi niz godina piše za Journal i uvijek nas inspirira da posegnemo i za knjigama domaćih i europskih autora. Ilina u naš book club unosi i otvara uvijek domišljate teme razgovora i potiče nas da knjige koje tog mjeseca čitamo sagledamo iz svakojakih kuteva i perspektiva te prepoznamo i njezine jače i eventualno slabije strane. Ne sumnjamo da će u ljetnom izdanju book cluba imati štošta za podijeliti s našim gledateljima i čitateljima!

Budite dio najuzbudljivijeg Journal Book Cluba dosad!

Odabrali smo čak tri megapopularne, nagrađivane i odlično ocijenjene knjige koje ćemo vam otkriti u novom izdanju Journal Book Cluba koji možete pratiti na Journalovom YouTube kanalu 29. lipnja od 18 sati. Već nekoliko mjeseci pratimo cool novitete koji pristižu u naše knjižare, a sad smo odabrali tri kojima ćemo razveseliti čak 15 čitateljica ili čitatelja.

O kojim se naslovima radi, zašto će biti najbolje štivo za plažu i kako osvojiti jednu od knjiga, moći ćete otkriti tijekom susreta koji je sve bliže. Stay tuned jer vam tijekom ovog tjedna donosimo baš sve detalje još jednog u nizu Journal Book Cluba…

Foto: Pexels, Instagram / Sanja Srdić Jungić / Barbara Tolić / Budi kulturan / Ilina Cenov

Učitati još
Zatvori