Gdje pratiti Journal Book Club i otkriti sve o bestselleru Quentina Tarantina?

Gdje pratiti Journal Book Club i otkriti sve o
bestselleru Quentina Tarantina?

Nakon gotovo dva mjeseca, Journal Book Club vraća se s novom bestseller knjigom i isplaniranim druženjima kroz cijelu godinu. Tijekom 2022. pripremamo vam novosti u našem književnom klubu, a novu sezonu htjeli smo otvoriti s jednom od najuzbudljivijih novih knjiga o kojoj se svojevremeno raspisao cijeli filmski svijet.

Deset sretnih čitateljica već je osvojilo priliku da pročitaju knjigu Bilo jednom u Hollywoodu legendarnog redatelja Quentina Tarantina koja će biti u fokusu novog JBC susreta. Ako još niste, u nastavku vam otkrivamo zašto bi knjiga i vas mogla zaintrigirati, kao i sve detalje našeg Journal Book Cluba – tko će s nama komentirati romanu, kako se uključiti i gdje možete pratiti još jedan po redu književni klub s moderatoricom Ilinom Cenov.

Bilo jednom u Hollywoodu, Quentin Tarantino

Quentina Tarantina ne treba puno predstavljati – u pitanju je ipak čovjek koji je zauvijek obilježio hollywoodsku i pop kulturu svojom lepezom fantastičnih filmova. Od filma Pulp Fiction preko modernog westerna Django Unchained pa sve do posljednjeg koji je snimio – Bilo jednom u Hollywoodu. Njegov film jedan je od posljednjih po kojima pamtimo pune kino dvorane 2019. godine, bio je prava senzacija među kritičarima i publikom pa je tako vijest o novelizaciji filma, blago rečeno, oduševila obožavatelje ovog čovjeka poznatog režiserskog potpisa.

U hrvatskom prijevodu Mirne Čubranić i izdanju Stilus knjige, u novom Journal Book Clubu otkrit ćemo vam sve detalje knjige koja je privukla veliku medijsku pažnju, kao i pažnju knjigoljubaca i filmofila. U pitanju je ipak prvi Tarantinov roman, a budući da je napravljen po filmskom svijetu s kojim nas je već upoznao, intrigiralo nas je što novo može ponuditi.

“Mjesto radnje – Hollywood 1969. Glavni likovi – Rick Dalton, glumac koji je nekoć imao vlastitu televizijsku seriju, ali sad igra negativce tjedna i tugu utapa u whiskey sourima, i Cliff Booth, Rickov dubler i najozloglašeniji muškarac na svakom filmskom setu jer je jedini koji se možda izvukao nekažnjeno s ubojstvom… Tu je, naravno, i Sharon Tate, djevojka koja je napustila Teksas sanjajući da postane filmska zvijezda i u tome uspjela. Kao i Charles Manson, bivši zatvorenik koji je okupio oko sebe hrpu otupjelih hipija uvjerenih da im je on duhovni vođa, ali on sam bi se toga odrekao da postane rock-zvijezda…”, službeno glasi priča.

Tko nam se pridružuje?

Na Journal Book Club posebice smo ponosni upravo zbog lica koja nam se redovito pridružuju. Svako izdanje donosi nova zanimljiva imena pa smo tako naše gošće dosad pronalazili u svijetu book blogginga ili pak na hrvatskoj kulturnoj sceni. Nakon mladih autora kao što su Dino Pešut i Luiza Bouharaoua i blogera poput Nives Čavić (Budi KULTURAn) ili Ane Jembrek (Dublje u gustoću) te drugih kreativaca, redateljica, komunikacijskih stručnjaka u kulturi – stižu nam dvije mlade hrvatske umjetnice iz područja filma, kazališta i glume.

Mia Melcher i Judita Gamulin

Moderatorici i Journalovoj kolumnistici Ilini Cenov pridružit će se Judita Gamulin i Mia Melcher za koje ste zasigurno čuli ako volite pratiti hrvatsku kulturnu ponudu!

Judita je redateljica koja se brzo profilirala među najzanimljivija redateljska imena filmom Cvijeće, a prije tri godine u Zagrebačkom kazalištu mladih mogli smo gledati predstavu H.E.J.T.E.R.I. u njezinoj režiji. U book club stiže nakon što je u Parizu provela nekoliko mjeseci na rezidenciji, a projektima jednako svestrano barata i Mia. Ako ste među onima kojima su kazališne daske omiljeni oblik umjetnosti i zabave, onda ste hrvatsku glumicu mogli vidjeti u nekolicini predstava, među kojima su i neke od nama najdražih u posljednjih nekoliko godina – Črna mati zemla, Eichmann u Jeruzalemu, Tit Andronik, Mi i Oni, Sherlock Holmes i druge.

Što su nam Mia i Judita otkrile u razgovoru ususret book clubu otkrijte ovdje!

Kako pratiti Journal Book Club?

Roman je već osvojilo deset sretnih čitateljica, ali svi mogu pratiti Journal Book Club i uključiti se svojim pitanjima za gošće, komentarima i razmišljanja o knjizi. Live prijenos počinje u ponedjeljak, 28. veljače u 18 sati na našem YouTube kanalu, a link na druženje u to ćemo vrijeme podijeliti i na društvenim mrežama Journala!

https://www.youtube.com/watch?v=yN5alKxP2Yo

Foto: Tatjana Bukvić, Mare Milin / ZKM, Matej Jurčević

Učitati još
Zatvori