Ovo su sretni dobitnici najljepše priče o ljubavi koja je u fokusu novog Journal Book Cluba

Ovo su sretni dobitnici najljepše priče o ljubavi koja je u fokusu novog Journal Book Cluba

U Journal Book Club krenuli smo s idejom da najnovije romane svjetske književnosti u izdanju hrvatskih nakladnika približimo predstavimo našoj publici i damo našim čitateljima priliku da dugoiščekivane knjige osvoje za svoju policu. Međutim, iako smo posljednjih mjeseci uživali u bestsellerima imena poput Sally Rooney, Elene Ferrante, Kazua Ishigura, Elif Shafak i drugih, u listopadu smo se okrenuli hrvatskoj književnosti što nas posebno veseli. Prije godinu dana pisali smo vam o romanu Kud si krenula? u kojem je Journalova kolumnistica Ilina Cenov uživala. U međuvremenu je autorica Nastja Kulović napisala još jedan roman koji su kratko vrijeme preplavile pozitivne reakcije.

Nastja nas je već pustila u svoj književni svijet u razgovoru povodom prve knjige, a ovoga puta njezin novi roman Nešto drugo želimo predstaviti na drugačiji način i to upravo u sedmom po redu Journal Book Clubu!

Nešto drugo, Nastja Kulović

Iako iza sebe nema veliku nakladničku kuću, njezin se roman počeo pojavljivati u rukama brojnih ljubitelja knjiga, a na mnogim ste mjestima u Zagrebu mogli uočiti i divne stickere koji su nastali upravo povodom izlaska romana. Baš kao i prvijenac, najnovija knjiga autorice ponovno se oslanja na iskustvo njezine obitelji koje je po mnogočemu univerzalno. Iako ih nije nužno sama proživjela, sve su te situacije oblikovale njezinu zbilju danas, a počele su rastankom njezinog djeda i bake. Pritom se provlače životne teme koje nas sve u nekoj fazi dotaknu – od pitanja o braku, ženskom identitetu i ulozi u obitelji, osobnih strahova i dilema do razgovora o ljubavi.

Što je uopće ljubav?

“Sve započinje rastankom Nastjine bake i djeda te djedovim odlaskom iz života dotadašnje supruge, i tada četverogodišnjeg sina. Povod rastanka je bakina nevjera. Baka nevjeru smatra pogreškom, to joj nije ništa značilo, ali ju je uronilo u krivnju, koje se nije mogla riješiti do kraja života. Ostala je zaustavljena u posve pogrešnoj ideji o ljubavi, u odnosu s bivšim suprugom, koji je uvijek bio tu negdje, iako ga fizički više nije bilo, u odnosu koji je davno trebao i morao prestati, i biti pospremljen kao dio osobne povijesti”, piše Ilina Cenov.

Svi oni koji su knjigu čitali osvrću se na činjenicu da Nastja Kulović na potpuno sebi svojstven način progovara o tome što je ljubav i pokušava proniknuti u njezine raznorazne oblike. Istovremeno bez patetike, a uz pregršt znakovitih rečenica koje će vam se još dugo motati mislima…

Pridružite se novom Journal Book Clubu i osvojite knjigu

Ideja iza Journal Book Cluba je da privučemo upravo vas, brojne ljubitelje knjiga među nama, da se pridružite. U suradnji s Nastjom, pripremili smo za vas deset primjeraka knjige Nešto drugo koje možete osvojiti i tako se uključiti u još jedan Journal Book Club!

 Igramo se na Journal.hr Facebook profilu, a sve što morate napraviti kako biste sudjelovali u ovom darivanju je sljedeće:

  1. Pratiti Journal.hr Facebook stranicu
  2. Pratiti Journalov YouTube kanal na kojem održavamo Book Club druženja
  3. Kliknuti like na objavu
  4. U komentaru ispod ove objave označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Journal Book Clubu i pročitati roman Nastje Kulović

Igramo se do petka, 15. listopada do 12 sati, a 10 sretnih dobitnika objavit ćemo tijekom dana. Sretno!

Sretni dobitnici su: Vera Kregra, Danijela Vukov, Dejana Tavas, Ivana Matas, Lucija Vujnović, Karla Kovačić, Maja Kamenar, Marina Mađarević, Mirela B. Kovačić, Vilim Ivošević.

Sretne dobitnike molimo da se jave u Facebook inbox Journala s podacima ( ime, prezime, e-mail adresa, broj mobitela i adresa).

Foto: Journal.hr

Učitati još
Zatvori