Drugo izdanje Journal Book Cluba prošlo je u divnoj atmosferi

Drugo izdanje Journal Book Cluba
prošlo je u divnoj atmosferi

Profil

Protekli smo mjesec proveli u organizaciji novog izdanja Journal Book Cluba, a svakodnevno planiranje i osmišljavanje koncepta rezultiralo je drugim susretom s pravim ljubiteljicama knjiga. Naš mali književni klub održao se u novom ruhu u kojem je u fokusu bio odličan roman Ann Patchett, Nizozemska kuća u nakladi Profila.

Dinamičan razgovor u prekrasnom ambijentu

Nives Čavić, Luiza Bouharaoua, Ilina Cenov

Oduvijek nam je ideja iza Journal Book Cluba bila okupiti one kojima su knjige više od povremenog hobija i koji tu sferu kulture svakodnevno žive. Upravo su nam se zato ovog puta pridružile genijalne gošće: autorica Luiza Bouharaoua koja, osim što je i sama spisateljica, sudjeluje u udruzi Skribonauti čiji nas projekti uvijek oduševe, te blogerica Nives Čavić koja stoji iza profila Budi kulturan, omiljenog mjesta za sve kojima je najdraži izlazak iz kuće onaj u kazalište, knjižare, galerije i slično. Kroz razgovor ih je još jednom vodila Journalova dugogodišnja kolumnistica, pravnica po struci, Ilina Cenov u čijim detaljnim recenzijama raznih knjiga svakog mjeseca uživate na Journalu.

Svoje su komentare i mišljenja dijelile u divnom ambijentu koji ne bi bio isti bez detalja našeg partnera JYSK-a. Dnevni boravak novog Journal Book Cluba zaokružile su dekoracije iz nove Nordic Mood kolekcije. Jastučići, svijeće, skulpture, vaze i cvijeće inspirirano estetikom Skandinavije upotpunili su atmosferu, a zdjelice i šalice iz kolekcije idealno su se uklopile.

JYSK
JYSK
JYSK

Druženje uz bestseller koji ćemo pamtiti

Sedam sretnih čitateljica dobilo je priliku pročitati knjigu Nizozemska kuća autorice Ann Patchett. Obiteljska saga u čijem je središtu, kako su se Nives, Luiza i Ilina na posljetku i složile, trauma, sjećanja iz prošlosti i nostalgija za Nizozemskom kućom kroz koju upoznajemo poseban odnos brata i sestre. Knjiga u nakladi Profila ušla je u finale Pulitzera i još će nam se dugo motati pamćenjem, a naše su protagonistice odgovarale na intrigantna pitanja koja su čitatelji mogli postavljati za vrijeme druženja uživo na YouTubeu.

Kako bi čitavih sat vremena razgovora ostalo dinamično, Konzum se pobrinuo za osvježenje izvrsnim Minute cijeđenim sokovima pa su tako gošće uživale u zdravim smoothiejima u dva izvrsna okusa. Book club su dodatno začinile Hrusty grickalice (pereci, pistacije i Twister grisini) koje smo nastavili grickati i nakon snimanja!

Konzum
Konzum

Nadamo se da ste uživali s nama u drugom izdanju Journal Book Cluba, a ako ste propustili prijenos uživo, razgovor o knjizi možete pogledati u našem YouTube videu. Već smo se bacili na pripremanje novog susreta i biranje knjige kojom ćemo vas ponovno razveseliti!

Foto: Journal.hr, Broadcast.hr

Video produkcija: Broadcast.hr

Sadržaj nastao u suradnji s:

JYSK Hrvatska: https://jysk.hr/

Učitati još
Zatvori