Izdvojili smo najljepšu Instagram poeziju i autore koje ćete obožavati pratiti

Izdvojili smo najljepšu Instagram poeziju i autore koje ćete obožavati pratiti

@makeblackoutpoetry

U svijetu digitanog ‘svega’ nastala je i Instagram poezija odnosno kratki stihovi koje obožavaju milijuni korisnika društvene mreže. Ono što je započela planetarno popularna autorica poezije Rupi Kaur nastavili su i drugi tzv. Instagram pjesnici koji su dokazali da je titula autora danas dostupnija nego ikada.

Instapoezija stvorila je, ipak, brojna oprečna mišljenja. Da nekoliko kratkih rečenica s vizualnim dodatkom ilustracije nisu umjetnost smatraju oni koji instapjesnike vide kao plitke i stvorene za mlađu publiku. Međutim, neporeciva je činjenica da za takvim djelima luduju milijuni čitatelja te da je Instagram približio pjesništvo mlađoj generaciji i promovirao čitanje i umjetnost. Stoji činjenica da je, osim želje za izražajem, u pozadini instapoezije danas i novac jer kratki stihovi često prerastaju u biznis.

Publika na kraju ipak zna odabrati ono što vrijedi više. Iako je ljubav kao središnja tema zajednička većini autora poezije, brojni umjetnici na Instagramu progovaraju i o društvenim problemima i mentalnom zdravlju.

Izdvojili smo najbolje autore kratke poezije koje ćete obožavati pratiti na Instagramu.

@makeblackoutpoetry

Make Blackout Poetry

Instagram profil Make Blackout Poetry predstavlja istoimenu organizaciju koju vodi John Carroll, umjetnik koji je počeo stvarati vlastitu umjetnost 2013. godine. Osim inspirativnim stihovima, publiku je oduševio i vizualnom reprezentacijom poezije.

@mazadohta

Pavana Reddy

Pavan Reddy mlada je spisateljica koja kroz život proputovala i morala se uklopiti u brojne kulture. Dio njezine poezije upravo se vrti oko tema pripadanja i migracija, ali i spašavanja samog sebe. Pavana je, naime, izgubila sestru koja je zbog pritiska društva počinila samoubojstvo. Nesretan događaj inspirirao je brojne njezine stihove kroz koje širi svijest o velikom problemu današnjice, a poeziju nerijetko poprati i fotografijama ili ilustracijama.

@atticuspoetry

Atticus

Jedan je od najpoznatijih autora kratke poezije na Instagramu, ali Atticus inzistira na tome da njegov identitet ne uzme primat nad poezijom. Na javnim događanjima ili eventima na kojima čita poeziju uživo često nosi masku. Profil mu prati više od milijun ljudi, a njegove zbirke poezija postale su best-selleri. Njegovi su stihovi većinom prikazani vrlo jednostavno, na bijeloj ili crnoj pozadini, a danas nudi i raznoliki merch s vlastitim citatima. Jedan je od onih autora oko kojeg se ‘lome koplja’ – dok ga neki obožavaju, drugima su stihovi previše izravni i plitki.

@langleav

Lang Leav

Lang Leav poznato je ime u svijetu poezije. Iako Instagram svakodnevno koristi kao platformu, njezina prva objavljena, tiskana zbirka poezije bila je itekako nahvaljena od strane kritičara. Napisala ih je još pet, a osim poezije piše i romane i bavi se umjetnošću. Za razliku od ostalih njeguje i dužu formu poezije, a njezini se stihovi dotiču tema poput strasti, povjerenja i ljudskih odnosa.

@tylerknott

Tyler Knott Gregson

Instagram profil Tylera Knotta Gregsona kombinacija je njegovog fotografskoj i spisateljskog rada. Karakteristično je i da onu najkraću poeziju piše na malim papirićima koje uklapa u pozadinu. Prati ga više od 360 tisuća ljudi, a piše o temama izražavanja mišljenja pojedinca, ljubavi i umjetnosti.

Učitati još
Zatvori