Knjiga koja će vam pomoći riješiti situacije koje vam se čine teške i bezizlazne

Knjiga koja će vam pomoći riješiti situacije koje vam se čine teške i bezizlazne

Mirjana Petković i Ivana Radić

Na konferenciji Uloga poduzetništva u jugoistočnoj Europi predstavit ćemo novu knjigu autorica Ivane Radić i Mirjane Petković. Knjiga je zamišljena kao skup primjera i iskustava, a likovi su inspirirani stvarnim ljudima i njihovim životnim situacijama te međusobno isprepleteni i povezani kako bi čitatelju dočarali stvarne životne priče koje se događaju ovdje i sada. Autorice žele naglasiti kako nitko nije sam na ovome svijetu i odgovorni smo za vlastiti život i ono što privlačimo u njega. Ono čega trebamo bit svjesni je da ono što dajemo u život, pronađe puta da nam se vrati, uvijek i bez greške. Mi smo kreatori vlastitog života i ako nekoga treba ‘okriviti’ za svoj život onda je to upravo ona osoba koju vidite kada pogledate u ogledalo.

Bez problema do rješenja

Kroz cijelu knjigu se provlači riječ hrabrost jer je ovo je knjiga o hrabrosti. Knjiga o ljudima koji su iz različitih razloga odlučili mijenjati svoj život. Hrabrost je vrlina, koja nam unatoč strahu od neizvjesnosti daje motiva i želje da promijenimo stanje u kojem se nalazimo.

“Među nama su milijuni i milijuni žena i muškaraca sa svojim životima – strahovima i nadama, s patnjama i izgledima za sreću – isprepleteni s našim životima, s onim što mislimo, kažemo i učinimo. Nismo sami na ovome svijetu i odgovorni smo jedni za druge.”
– nepoznati autor

Knjiga se sastoji od 11 poglavlja: Put, Prepreke na putu, Strah, Ogledalo, Uvažavanje i prihvaćanje, Sjajimo, Pozitivno razmišljanje, Sanjajte velike snove, Dobrota i zahvalnost – drugo ime za uspjeh, Točka preokreta , Put do unutarnjeg mira koja vas navode da razmišljate i promišljate svoj život, svoje privatne i poslovne odluke, a svako poglavlje stavlja naglasak na nužnost prihvaćanja promjene kao nečega što nas vodi do novih iskustava i drugačijeg života. Hrabrost je to što nam vraća život, što nam daje novi polet i novi zamah.

Nadamo se da će ova knjiga čitateljima postati omiljeni priručnik za situacije koje vam se čine teške, ponekad i bezizlazne i nerješive, i da ćete upravo u sebi pronaći tu snagu i hrabrost kao i inspiraciju za mijenjanjem sebe i svojih životnih okolnosti. Koliko god čekali ‘onog nekog’ ili ‘ono nešto’ za što mislite, da će poput čarobnog štapića, promijeniti vaš život na bolje, istina je da sve počinje i završava s nama samima i da sve što nam je potrebno za promjenu već imamo.

Usudite se biti ta promjena koju želite vidjeti u drugima! Na kraju, ipak imamo ovaj život ovdje i sada, zašto ga ne bismo živjeli najbolje što možemo!?

“Ova knjiga je priručnik za život, krcat preporukama kako da od njega uzmemo ono najbolje i savladamo prepreke na najbezbolniji način. Zato je ova knjiga posebna I drugačija. Možda će Vam se učiniti da autorice vješto barataju terminologijom svojstvenom “instruktorima života” (life coaches) i to će biti dobar uvid mada ne i jedini. Ono što ovaj tekst odvaja od ponekad tipskih savjeta u life coach literaturi jeste iskren i proživljen pristup kroz koji autorice uspijevaju da čitatelja “zalijepe” za stolicu sve dok ne pročitaju knjigu u jednom dahu.” – dr.sc. Sanja Popović Pantić, Udruženja poslovnih žena Srbije.

Pošaljite svoje podatke (ime i prezime) na e-mail ifeellucky@journal.hr s predmetom maila BEZ PROBLEMA DO RJEŠENJA do 20. svibnja u 12 sati kada ćemo proglasiti sretnog dobitnika knjige. 

Čestitamo Martini Štajdohar!

Učitati još
Zatvori