Halloween: 5 knjiga koje će vas ubaciti u spooky raspoloženje
Halloween: 5 knjiga koje će vas ubaciti u spooky raspoloženje

Halloween: 5 knjiga koje će vas
ubaciti u spooky raspoloženje

Malo se puta osjećamo toliko dobro kao što je to za vrijeme hladnih dana, kad se ušuškamo pod našu dekicu s novom knjigom spremnom za čitanje. Kako nam se bliži 31. listopada i najstrašnija noć u godini pripremili smo popis 5 knjiga za Noć vještica koje možete dodati na svoj popis za čitanje.

Bilo da vas privlače klasični poput horora Stephena Kinga ili volite vještice, true crime i psihološke trilere, imamo knjige koje možete čitati da unesete malo spooky atmosfere u svoju svakodnevicu.

halloween-books

The Complete Tales & Poems by Edgar Allan Poe

“The Complete Tales & Poems” autora Edgara Allana Poea je zbirka koja sadrži sve poznate priče i pjesme ovog slavnog američkog pisca. Edgar Allan Poe bio je poznat po svojim mračnim i gotičkim pričama koje istražuju teme poput ludila, smrti, tajni i nadnaravnog. Poeova proza često istražuje mračne i psihičke dubine ljudske prirode, a njegovi stihovi su poznati po svojoj melodioznosti i osjećaju za jezik. U ovoj zbirci ćete pronaći neka od njegovih najpoznatijih djela, uključujući priče kao što su “The Tell-Tale Heart” (Srce otkrivača), “The Fall of the House of Usher” (Pad kuće Usher) i “The Masque of the Red Death” (Maska crvene smrti), kao i poznate pjesme poput “The Raven” (Gavran) i “Annabel Lee.”

Magic Lessons by Alice Hoffman

“Magic Lessons” je roman autorice Alice Hoffman, objavljen 2020. godine. Ova knjiga predstavlja prequel njezinom čuvenom romanu “Practical Magic,” koji je postao poznat kroz istoimeni film.

Radnja romana “Magic Lessons” vodi nas unatrag u vremena vještica u kolonijalnoj Americi. Priča prati liniju obitelji vještica Owens i usredotočuje se na junakinju Mariu Owens, koja je prva vještica u obitelji i koja se suočava s teškim izborima, ljubavlju i prokletstvom koje obilježava njihovu sudbinu. Kroz priču, istražujemo povijest i misticizam ovih vještica te saznajemo kako su oblikovale svoje moći i prenosile ih generacijama.

The Restless Dark by Erica Waters

Radnja romana prati glavnu junakinju, Lenoru “Noru” Holt, koja živi u gradiću kojim kruži tajanstvena i opasna magija. Kada njezina sestra nestane, Nora odlučuje otkriti što se dogodilo i suočava se s vlastitim nadnaravnim moćima kojih nije bila svjesna. U potrazi za sestrom, Nora ulazi u svijet mračnih tajni, magije i opasnosti.

A Stranger in the House by Shari Lapena

Radnja romana prati glavnu junakinju Karen Krupp, koja nakon nesreće na cesti završi u bolnici s amnezijom. Kada se vrati kući, suočava se s potpunim gubitkom pamćenja i osjećajem da ne prepoznaje vlastiti dom. Uskoro otkriva da je njezin muž Tom također skriva tajne, a misteriozna nesreća na cesti izgleda sve sumnjivije. Knjiga istražuje teme laži, tajni i nepoznatih opasnosti koje vrebaju iza svakodnevnog života i privući će čitatelje koji vole napete trilere s elementima misterija i psihološke napetosti.

The Shining by Stephen King

Od majstora horora i napetih trilera možemo čitati doslovno sve i uvijek, a za ovu listu odabrali smo jedan klasik The Shining. “The Shining” je poznat po svojoj jezivoj atmosferi, duboko razrađenim likovima i psihološkom hororu. Knjiga je postala klasik žanra i prilagođena je u kultni film 1980. godine, koji je režirao Stanley Kubrick. Roman se često ističe kao jedno od najboljih djela Stephena Kinga i smatra se vrhunskim primjerom horor književnosti.

Radnja romana prati Jacka Torrancea, pisca i bivšeg učitelja koji prihvaća posao čuvara u Overlook Hotelu u planinama Kolorada. Jack se seli u hotel sa svojom suprugom Wendy i petogodišnjim sinom Dannyjem. Međutim, ubrzo shvaćaju da su jedina obitelj koja ostaje u zabačenom hotelu tijekom zimskih mjeseci, kada je hotel zatvoren. Ovo napušteno okruženje i osjećaj izolacije postaju sve više uznemirujući kako Jack polako gubi razum pod utjecajem mračnih sila koje prebivaju u samom hotelu.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori