Freddie Mercury dobio je prvi strip na hrvatskom jeziku. Evo gdje ga možete nabaviti
Freddie Mercury dobio je prvi strip na hrvatskom jeziku. Evo gdje ga možete nabaviti

Freddie Mercury dobio je prvi strip na hrvatskom jeziku. Evo gdje ga možete nabaviti

Pretvarajući koncerte u kazališno iskustvo, Freddie Mercury zapamćen je kao jedan od najvećih svjetskih izvođača. Tijekom svoje karijere pjevača, tekstopisca i producenta, redefinirao je značenje pop kulture. Nekoliko desetljeća nakon njegove smrti, obožavatelji su i dalje strastveni za njegovom glazbom i životnim radom.

Freddie Mercury strip

U jedinstvenom stripu prevedenom na hrvatski jezik Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice, koji se proteže na gotovo 130 stranica i devet poglavlja, čitatelji prolaze kroz život nezaboravnog frontmena grupe Queen. Svako poglavlje daje intiman uvid u raznolike aspekte života neumornog umjetnika. Od njegovog djetinjstva i formativnih godina, pa sve do statusa globalne rock zvijezde. Osim detalja o prvim nastupima, ljubavi prema Japanu i suradnje s Montserrat Caballé, strip obuhvaća i Freddiejevo suočavanje s mračnim stranama slave.

Freddie Mercury strip

Izdanje koje su napisali Tres Dean i Camilla Zhang donosi pravu dubinu Freddiejevog karaktera i njegovo putovanje kroz život, pružajući uvid u razna iskustva na pozornici i izvan nje koja su mladog Farrokha Bulsara iz Zanzibara oblikovala u veličanstvenog umjetnika kakvog pamtimo danas.

Jedan od najupečatljivijih citata iz samog stripa, koji prenosi duh i odlučnost ovog nevjerojatnog umjetnika, jest: „Mislio sam si… Pa neću biti rock zvijezda; bit ću legenda…“. Osim toga, Freddie Mercury imao je jedinstven osjećaj za stil i karizmu koja je privlačila ljude. Bio je poznat po zanimljivim kostimima i sposobnosti da očara publiku svojim energičnim nastupima. Tu su priču vizualno prenijeli ilustratori Kyla Aiko, Safiya Zerrougui, Ames Liu, Robin Richardson i Tammy Wang.

Freddie Mercury strip

Nakon stripova o Doorsima i bendovima Judas Priest i Mötley Crüe, naslov Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice novo je strip-putovanje u izdanju prve hrvatske glazbene knjižare Rockmark te je od ovog tjedna dostupan i u prodaji. Svoj primjerak možete pronaći u Rockmarku, na njihovoj zagrebačkoj lokaciji Ul. Hrvatske bratske zajednice 4 (kod NSK) ili na webshopu Rockmark.hr.

Foto: Igor Maračić

Učitati još
Zatvori