Knjige o dizajnu interijera koje će inspirirati vaše sljedeće preuređenje doma

Knjige o dizajnu interijera koje će inspirirati vaše sljedeće preuređenje doma

Knjiga Interijeri Arhitektura Dizajn često se naziva i “biblijom dizajna interijera”. Stanley Abercrombie i Sherrill Whiton na više od 700 stranica daju povijesni pregled dizajna interijera i potpuni uvid u umjetničke pravce različitih razdoblja. Iako je ova knjiga za svakog dizajnera nešto što se jednostavno mora pročitati, nekoliko novijih naslova koje smo pronašli savršeni su za inspiraciju ako se upuštate u proces renovacije prostora. U njima, kroz brojne fotografije, u svakom trenutku možete pronaći inspiraciju koja će se možda savršeno uklopiti u vašu viziju prostora i olakšati vam dizajn interijera..

Made For Living

Bez obzira krećete li u potpunu renovaciju prostora ili ga želite tek malo kozmetički srediti, knjiga Amber Lewis Made For Living, sjajno je mjesto gdje početi. Savjeti u ovoj knjizi najbolji su dokaz da za osvježavanje prostora nije uvijek nužno provoditi skupe i sveobuhvatne renovacije. Nekad je dovoljno tek obojati zidove, poigrati se s bojama i teksturom tekstila, unijeti nekoliko detalja koji će na prvu privući poglede.

Amber Lewis je dizajnerica poznata po svom opuštenom, a opet šik stilu uređenja prostora. Uglavnom ne koristi neke jake akcente, a svaki njen interijer i dalje djeluje razigrano i raskošno. Kroz ovu knjigu naučit ćete kako ponekad na najbolji mogući način možete iskoristiti i stvari koje već posjedujete te ih pretvoriti u dekore koji će privući pažnju.

Remodelista: The Organized Home

Remodelista je kolektiv dizajnera i entuzijasta zaljubljenih u interijere koji na svojoj web stranici dijele korisne savjete iz ovog područja. Tu je i njihovo izdanje knjige nazvane Remodelista: The Organized Home, koja bi vam itekako trebala olakšati proces makeovera nekog prostora.

Sama knjiga počinje onime što joj naslov i sugerira, a to su neke navike koje bi trebao usvojiti svaki pojedinac koji želi imati organiziran životni prostor. Potom, možete preuzeti neke vrhunske ideje za pohranu stvari koje često znaju pretjerano zagušiti interijer. Tu su i savjeti kako na najbolji način organzirati radni prostor i ormare. Iako na prvu ne zvuči kao neka velika transormacija, dizajneri interijera zaslužni za ovu knjigu znaju kako i male preinake mogu učiniti mnogo toga, pogotovo kad je riječ o prostorima manje kvadrature. Stoga su ovi savjeti kao stvoreni za one koji u planu nemaju velike zahvate u prostoru, a žele određene promjene.

The Secret Lives of Color

The Secret Lives of Color je knjiga spisateljice Kassie St. Claire iz Londona. Iako na prvi pogled možda ne zvuči kao knjiga koja je vezana uz dizajn interijera, upravo je taj naslov jedan od onih za kojim dizajneri često posežu kada ima je potrebna inspiracija. Ovdje je riječ o knjizi koja nas kroz zanimljive priče i povijesne trenutke vodi kroz svijet boja i njihov utjecaj na naš svakodnevni život. U knjizi se spominje 75 različitih boja i nijansi. St. Claire je, kako stoji u opisu knjige, svoju dugogodišnju opsesiju bojama ovdje pretvorila u jedinstvenu studiju ljudske civilizacije.

Knjigu su veoma brzo prepoznali i dizajneri interijera, koji ju često crpe kao inspiraciju kada treba uklopiti određene nijanse u prostor. Ova će knjiga tako definitivno donijeti jednu novu perspektivu kada su u pitanju boje, utjecaj koji neke od njih imaju na našera spoloženje, kao i to kako biti inovativan kod njihovog korištenja.

Live Beautiful

Dizajn interijera nije isključivo vezan za ono što je oku ugodno. Pravi dizajneri znaju kako je u kreiranju izgleda prostora važna i njegova funkcionalnost te emocija koju izaziva kod osobe koja se u interijeru nalazi. Upravo to zna i Athena Calderon, čija knjiga Live Beautiful istražuje kako kroz dizajn povećati kvalitetu života. Cijela je knjiga prožeta savjetima brojnih dizajnera s kojima je autorica umrežena, kao i fotografijama interijera iz cijeloga svijeta. Autorica je za potrebe knjige također otvorila vrata dvije svoje rezidencije, iz čijih fotografija se također može crpiti inspiracija.

Athena Calderon je za potrebe ove knjige u 14 mjeseci obišla Ameriku od obale do obale, potom se zaputila u Kopenhagen, Lyon te još nekoliko europskih lokacija. Sve to kako bi čitateljima prenijela različite poglede i pristupe dizajnu interijera i načinu života, a iz svakoga od njih možemo ponešto naučiti.

Evocative Interiors

Ray Booth je proslavljeni američki dizajner interijera čija je knjiga Evocative Interiors postala velikom uspješnicom. U knjizi se mogu pronaći neki od poznatijih interijera s njegovim potpisom, kao i projekti koji nikada prije nisu ugledali svjetlo dana. Moderna elegancija često su riječi kojima se opisuje njegov rad, a upravo je to pravac koji je danas izuzetno zastupljen kad je u pitanju dizajn interijera, i predstavlja bezvremenski klasik.  

Svaki od interijera predstavljenih u knjizi uključuje inovativno korištenje namještaja kako bi se definirala svaka prostorija. Eklektični miks suvremenih i antiknih komada dobitna je kombinacija ovog autora koji nas u knjizi vodi kroz cijeli proces i objašnjava kako spojiti naizgled nespojivo. Booth je veliki zagovornik tradicionalnih materijala, velikih staklenih površina i prirodnog drva, za koje smatra kako su osnove kvalitetnog životnog prostora.

Foto: Amazon/Profimedia

Učitati još
Zatvori