Poezija modernog doba koja nas je takla u dušu
Poezija modernog doba koja nas je takla u dušu

Poezija modernog doba koja nas
je takla u dušu

Često znamo zauzeti stav kako nam je bespuće Instagrama jedan veliki gubitak vremena. Ipak kada shvatimo da u moru svega pronađemo toliko kreativne i inspirativne ljude, promijenimo odmah mišljenje. Jedan od takvih profila koji nam je privukao pažnju i probudio istraživački duh je @zenakaoti. Htjeli smo saznati tko se krije iza lijepih stihova o kojima vam danas pričamo. Njeno ime je Deni Baleta, a tko je ona i kako se zove njena prva zbirka poezije saznajte u nastavku.

Deni Baleta krije se iza profila Žena kao ti

Profil @zenakaoti pokazatelj je da u današnjim vremenima ne prolazi samo slika, već i dobra riječ. Dobar stih. Ono što te takne u dušu, u čemu se prepoznaš ili u kojem prepoznaš nečiju emociju i proživljen trenutak. Takvu emociju na papir prenosi Splićanka Deni koja je studentica kroatistike na Filozofskom fakultetu u Splitu. Deni je prije dvije godine pokrenula profil pod imenom Žena kao ti na kojem je anonimno dijelila svoje stihove. Tokom ove godine skupila je hrabrost te se odlučila svijetu predstaviti i sa svojim pravim imenom. Sve to dovelo je do toga da je prije nekoliko tjedana izdala i svoju prvu zbirku pjesama pod nazivom „Život piše poezije“.

Kako je u opisu knjige za sebe napisala: „Nikada zapravo nisam htjela pisati poeziju, ali ispostavilo se da je poezija sve što pišem. O čemu sam pisala? O tijelu. O ljubavi. O (samo)svijesti. O pisanju. O moru. O ljepoti življenja. Iako sam ja držala pero, život je pisao. Ja sam samo živjela.“ Iako je nismo upoznali, ova mlada djevojka odiše jednostavnošću baš kao i njena poezija. Njene riječi ostavile su trag u našem pamćenju te nas iznimno veseli da mladi ljudi rade stvari za koje vjerujemo da će jednoga dana imati još veću težinu. Da je ovo samo put prema stvaranju jedne nove generacije velikih pjesnika i stvaratelja kao što su nekad bili Tin Ujević, Dobriša Cesarić, Vesna Parun…

U nastavku uživajte u najljepšim dijelovima Denine poezije koju smo izdvojili prema vlastitom guštu.

 

Učitati još
Zatvori