Vratio se kultni Acne Paper magazin, zavirite u njegovo novo izdanje

Vratio se kultni Acne Paper magazin,
zavirite u njegovo novo izdanje

Nedavno smo vam pisali o coffee table knjigama, raskošnim primjercima koji na jedinstven način obrađuju određenu temu i imaju umjetničku vrijednost zahvaljujući kreativnom konceptu, dizajnu i fotografijama koje donose. Negdje na razmeđi coffee table knjige, magazina i časopisa oduvijek se nalazio Acne Paper, magazin knjiga u izdanju poznatog švedskog brenda Acne Studios.

Od 2005. do 2014. godine Acne Paper bio je nadmoćan primjerak, sličan popularnom Kinfolku, ali bogatiji pričama, koji je donosio impresivne foto editorijale usmjerene na svaki aspekt kulture življenja kombinirajući tako fotografiju, umjetnost i novinarstvo. Oduvijek smo ga htjeli na našim policama zahvaljujući vrhunskoj produkciji, ali za razliku od ponekih coffee table knjiga i sličnih magazina, imao je i sadržajnu vrijednost uz priče koje su pomicale granice. Nakon sedam godina Acne Paper se vraća u novom i poboljšanom izdanju u koje silno želimo zaviriti. Ranije ove godine brend je izdao fantastičnu knjigu Acne Paper Book koja se rastegnula na gotovo 600 stranica, a koncipirana je kao antologija svih primjeraka magazina koji je izlazio devet godina.

Acne Paper Book

Acne Paper – The Age of Aquarius

Brend je tako najavio i povratak svog Acne Paper hibrida magazina i knjige, a ime najnovijeg tematskog izdanja je The Age of Aquarius.

U pitanju je nova i poboljšana verzija magazina koja ima 500 stranica, a dolazi u novom formatu i sa zanimljivom naslovnicom koja se može razmotati u poster i tako postati divna umjetnina za naš interijer ili pak vrijedan kolekcionarski primjerak, a izradio ju je 23-godišnji egipatski umjetnik Yousef Sabry.

Tematski je ovo izdanje posvećeno astrološkom razdoblju u koje ulazimo odnosno doba Vodenjaka, a donosi priče iz cijelog svijeta – od Bangladeša, Kolumbije i Kine do Meksika, Europe i SAD-a. Usmjereno je na ekološke i političke probleme koji tresu svakodnevicu i donosi radove filozofa Daniela Pinchbecka, aktivistkinje Djamile Ribeiro, ekologa Sama Gandyja i drugih, pod uredništvom dugogodišnjeg urednika Thomasa Perssona koji je i osnovao hibrid magazina i knjige. Među umjetnicima i fotografima koji potpisuju ovo izdanje su Justin French, Julie Greve, Lotta Volkova, Ib Kamara, Lu Yang i drugi čije radove vrijedi istražiti.

Pisces, Julie Greve
Close-up of an Unassuming Oracle, Gini Alhadeff, foto: Mary Zimbalist
Ilustracija: Yousef Sabry
Portret: Flavio Teperman

Novo 16. izdanje Acne Paper magazina dostupno je na službenoj stranici i u odabranim knjižarama, trenutno na webu drži cijenu od 45 dolara.

Foto: Acne Paper / Acne Studios

Učitati još
Zatvori