Knjige za ugodne i tople zimske večeri

Knjige za ugodne i tople zimske večeri

A post shared by Dragana (@lolypopp3) on

Zavaljeni u fotelju ispod svjetla usmjerenog na stranice koje ste s nestrpljenjem čekali listati, dok vani vlada hladnoća i zrak miriši na snijeg, slika je koju svi priželjkujemo barem par puta tijekom zimskih večeri. Donosimo književne prijedloge s kojima će ta slika biti potpuna.

Catalina, Liska Jacob

Roman prati mladu kustosicu koja nakon što se upusti u aferu sa svojim šefom, ostane bez posla, vraća se u rodni grad… u ovom slučaju Los Angeles. ako vam se sviđaju noir romani s feminističkim twistom, onda je ovo knjiga za vas.

Bunk: The Rise of Hoaxes, Humbug, Plagiarists, Phonies, Post-Facts, and Fake News, Kevin Young

Nagrađivani pisac i pjesnik Kevin Young donosi djelo koje će vas instantno usisati. Teško je opisati knjigu, u njoj stvarno ima svega – od fake newsa do Donalda J. Trumpa te mnogo, mnogo američke novije povijesti iz jednog, drugačijeg začudnog kutka.

Prince: A Private View, Afshin Shahidi

Sa sigurnošću možemo reći da nema osobe koja nije osjetila gubitak Princea u glazbenom i umjetničkom svijetu. Biografija donosi mnogo detalja iz njegova života, vjerujemo da ćete sa svakih nekoliko stranica otkrivati novog Princea… Zanimljivost knjige svakako jest da je predgovor pisala Beyoncé Knowles-Carter.

A post shared by fonkymutha (@fonkymutha) on

Ways to Disappear, Idra Novey

Tijekom hladnih zimskih večeri ništa nije ljepše i bolje od knjige koja će vas teleportirati u vrući Brazil. A ova upravo to jest.

We Love You, Charlie Freeman, Kaitlyn Greenidge

Fantastičan debitantski roman slijedi afričko-američku obitelj koja mora čimpanzu naučiti znakovni jezik. Ova pomalo bizarna tema romana donosi odličnu i napetu priču.

Cities I’ve Never Lived In, Sara Majka

Knjiga koja će vas ganuti, izmamiti najdublje i probuditi najskrovitije osjećaje svakog čitatelja. Zamotani u dekicu, dok vani vlada hladnoća i snijeg, knjiga je kao stvorena za vas.

The Lonely City: Adventures In The Art of Being Alone, Olivia Laing

Knjiga koja propitkuje samoću i usamljenost. Knjiga koja svojom pričom neodoljivo podsjeća na sliku Nighthawks Edwarda Hoppera.

A post shared by Erin (@truthsandedits) on

Učitati još
Zatvori