Knjige u koje ćete se zaljubiti u 2017.

Knjige u koje ćete se zaljubiti u 2017.

@urbanoutfitters

@urbanoutfitters

‘The Most Dangerous Place on Earth’ autorice Lindsey Lee Johnson knjiga je o grupi tinejđera koji naizgled vode uobičajene, tipične privilegirane živote, no ispod površine se krije mračni događaj koji više nego realno portretira negativnu i zastrašujuću stranu odrastanja u digitalnom dobu.

‘The Animators’ novi je hit Kayle Rae Whitaker koji nećete moći ispustiti iz ruke. Knjiga donosi priču o dvoje prijatelja s fakulteta na vrhuncu njihovih karijera kada njihov partnerski odnos počinje poropadati. Napeta i odlična priča o kompliciranom odnosu (a da nije ljubavni) koju ćete ‘progutati’ u jednom čitanju.

@isabellath

@isabellath

‘Lincoln in the Bardo’ autora George Saunders zabavan je roman koji donosi vrckastu priču o Abrahamu Lincolnu i njegovom životu nakon smrti njegovog jedanaestogodišnjeg sina. Zanimljiva radnja i neobičan spoj povijesnog romana s komičnim elementima jako su zanimljiva karakteristika ovog američkog prvijenca.

Ellen Umansky je također novo ima književne scene. Njezin prvijenac ‘The Fortunate Ones’ donosi dvije priče, svaka o jednoj ženi – jedna je iz bečkog razdoblja Drugog svjetskog rata i druga iz suvremenog Los Angelesa, a životi su im spojeni jednom umjetničkom slikom.

Još jedna spisateljica donosi novu knjigu – Jenny Lawson napisala je i objavila ‘You Are here’, nastavak književnog hita ‘Furiously Happy’. Ako niste, pročitajte i prvi dio, a svakako nemojte propustiti niti autoričin blog.

@isabellath

@isabellath

Prošla godina je u kazalištima bila obilježena, između ostalog, i predstavom Tri zime, spisateljice Tene Štivičić. Ako niste pogledali predstavu, svakako ju pogledajte, igra još u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Knjiga Tri zime izašla je u izdanju V.B.Z.-a i uz predstavu obavezno je domaće štivo.

Ivica Ivanišević dobitnik je književne nagrade V.B.Z.-a za 2016. godinu za roman Knjiga žalbe. Roman je prepun dramatike, ljubavnih trokuta, seksa, razbijenih glava, izgubljenih kćeri, alkohola i smicalica, zapleta i obrata dostojnih najnapetijih naslova, ali i ‘tihih’ zapisa o samom procesu pisanja. Sposobnost da kroz filter humora provuče i one situacije koje uopće ne djeluju smiješno rijetka je osobina.

preuzmi

Za kraj ovog popisa donosimo knjigu ‘The Rules Do Not Apply’ autorice Ariel Levy, koja je s 38 godina bila udana, u isčekivanju djeteta i financijski osigurana. U mjesec dana sve se to promijenilo. Svoje iskustvo pretočila je u ovo sjajno djelo koje čitatelju može pomoći kako skupiti ostatke svojeg života.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori