8 knjiga za lijene jesenske večeri

8 knjiga za lijene jesenske večeri

Došlo je vrijeme obilaska knjižara i knjižnica i pomnog planiranja vremena za zavaliti se na kauč, fotelju ili krevet i barem dvije do tri večeri tjedno zaroniti u svijet knjiga…

Lijenost, kiša i krimići

The Lying Game, Ruth Ware

Ako vam se svidjela uspješnica spisateljice Ruth Ware The Woman in Cabin 10 i U mračnoj, mračnoj šumi, svidjet će vam se i The Lying Game. Knjiga je po objavljivanju postala instantni hit i svi obožavatelji njezinog pisanja upravo ju proždiru. Kod nas još nije prevedena i objavljena, no može se naručiti putem raznih on-line prodajnih servisa. Ruth Ware poznata je po svojem pisanju napetih kriminalističkih priča koje čitatelja okupiraju do samog kraja. Novo njezino djelo bavi se odnosom istine i laži i što se desi kada grupu prijatelja iz djetinjstva počne progoniti jedna njihova davna laž.

A Stranger in the House, Shari Lapena

Napeta i uzbudljiva knjiga idealna za lijene večeri. Maksimalna vaša pozornost i energija bit će upućena u ovo djelo. a ostatak energije trošit ćete za prinošenje toplog pića ka ustima i listanje stranica ove knjige jer ćete samo to moći i htjeti raditi. Priča nesreće, gubitka pamćenja i otkrivenja tajne možda zvuči kao klišej, no knjiga je toliko mnogo više od toga!

Talijanska zabranjena romansa ili popularna znanost?

Call Me By Your Name, André Aciman

Roman objavljen 2007. godine još uvike okupira čitatelje diljem svijeta. Iako je Aciman straight autor, ova priča o odrastanju i ljubavi između dva mlada Amerikanca koji se nađu na talijanskoj rivijeri ispričana je s toliko iskrenosti i osjećaja da je teško povjerovati da autor ne opisuje autentično iskustvo. Priča je toliko dobra da se prema njoj snimio i film koji jedva čekamo pogledati. Do tada – pročitajte knjigu.

Astrophysics for People in a Hurry, Neil deGrasse Tyson

Slavni astrofizičar objavio je još jednu knjigu o kojoj bruji cijeli literarni svijet. Knjiga objašnjava teme astronomije, no u malim, opreznim dozama. Savršeni je to početak za uvod u teme koje vas možda plaše ili potiču na reakcije tzv. upitnika iznad glave. Iskoristite lijene večeri za nova znanja pisana na iznimno zanimljiv i privlačan način.

Ljubić ili tragedija i humor?

Bilježnica, Nicholas Sparks

S vremena na vrijeme, vraćamo se nekim ljubavnim pričama… Čisto da nas podsjete na te velike, grandiozna osjećaje i smisao života. To je roman koji nam govori o ljubavi – bezvremenskoj i svevremenskoj; dirljiva priča zbog koje ćemo iznova povjerovati u pravu ljubav. Nakon Drugog svjetskog rata i povratka u Sjevernu Karolinu, tridesetjednogodišnji Noah ne može zaboraviti djevojku koju je izgubio prije više od desetljeća. Dvadesetdevetogodišnja Allie treba se udati za bogatog odvjetnika, a svejedno ne prestaje misliti na mladića koji joj je prije mnogo godina ukrao srce. Tako počinje priča o ljubavi, toliko snažnoj i dubokoj da tragediju pretvara u trijumf.

Rezalište, Igor Štiks

Jedne tople večeri, nakon dvadeset i pet godina, obitelj se ponovno sastaje u malom balkanskom gradu iz kojega su sinovi otišli, u kojem je nekada vladala sreća i napredak, dok se nad njima nije nadvila sjena rata. U grad su se iz Sjedinjenih Država nenadano vratili najstariji sin Vladimir, snaha Helena i unuk David, a baka Nadia i djed Klement ne mogu dočekati da ih konačno vide. Na tu će obiteljsku večeru nenadano doći i sin Igor, ratni reporter, čovjek bez korijenja, koji sebe okrivljuje za obiteljsku tragediju. Tijekom jedne noći, od predjela do digestiva, Igor Štiks vodi nas kroz napetu i zanimljivu obiteljsku povijest koja je nužno opterećena politikom dvadesetog te dvadeset i prvog stoljeća

Lijena večer je idealna za malo self-help literature

Iako sljedeće dvije knjige spadaju na self-help i duhovnost police u knjižarama i knjižnicama, nisu nešto od čega treba zazirati… Donose divne poruke kako poboljšati sebe, svoj život i odnose koji nas okružuju. odličan je potez zaviriti i među ovakve korice, posebno kada ste se odlučili na ne raditi ništa. Ovako ipak ne tratite vrijeme, naprotiv!

Majstorstvo u ljubavi – Praktični vodič za umijeće odnosa, Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz osvjetljava uvjerenja utemeljena na strahu i pretpostavke koje razaraju ljubav te u našim odnosima izazivaju patnju i tragediju. Koristeći se pripovijestima prepunima porukama života, Ruiz nam pokazuje kako iscijeliti emocionalne ozljede, ponovno pronaći slobodu i radost na koje smo pravo dobili svojim rođenjem i obnoviti duh zaigranosti koji je za ljubavne odnose najbitniji.

Četiri sporazuma sa samim sobom – Iskustveni vodič prema osobnoj slobodi, Don Miguel Ruiz

u ovoj knjizi Don Miguel Ruiz otkriva izvor uvjerenja koja nas ograničavaju, koja nam oduzimaju radost i uzrokuju nepotrebnu patnju. Utemeljena na drevnoj toltečkoj mudrosti, Četiri sporazuma sa samim sobom nude moćan obrazac ponašanja koji vrlo brzo može preobraziti naše živote i dovesti do novog iskustva slobode, prave sreće i ljubavi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori